Слънчев и топъл ден с температури до 25 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Октомври 2024 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчев и топъл ден с температури до 25 градуса

/КРОСС/ В понеделник Балканите ще са най-топлото място в Европа. В ниската част на Източна България преди обяд ще има мъгливи райони с понижена видимост. Денят обаче ще е слънчев с минимална облачност. Температурите в топлите часове ще се движат между 20 и 25 градуса.

Златна есен се очаква и по планините. В ранните часове все още в планинските долини термометрите докосват нулата с предпоставки за слана. Времето обаче ще е слънчево, относително тихо с температури по върховете около 10 градуса, в ниския планински и предпланински пояс - до 18 градуса.

Облачността ще е по-динамична в последните 2 дни на октомври. На изолирани места в страната ще има локални превалявания в незначителни количества. В сряда в планините на Югозапад е възможна и оскъдна гръмотевична активност. След това, до неделя, слънчевата есен ще се върне. В температурно отношение не се очакват аномалии и дневните показания на термометрите с леки колебания ще се запазят между 18 и 23 градуса.

По-осезаемо застудяване се очаква около 4 ноември с преминаването на студен атмосферен фронт. Ще се усили северозападният вятър, температурите ще се понижат. Очакват се и валежи, но отново локални в несъществени количества.