14 души са в болница след отравяне с въглероден окис в гръцки хотел
Секция: СВЯТ
28 Октомври 2024 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
14 души са в болница след отравяне с въглероден окис в гръцки хотел Собствениците са получили две глоби на обща стойност над 10 000 евро

/КРОСС/ 14 туристи, отседнали в хотел във Флорина, Северна Гърция, са били хоспитализирани заради отравяване с въглероден окис в неделя, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Министерството на туризма на южната ни съседка потвърди по-рано през деня, че хотелът е бил санкциониран преди по-малко от 10 дни, пише Dariknews.bg.

Представители на ведомството са проверили съоръжението в село Лимнохори на 18 октомври и са установили, че то не е спазило правилните процедури за законна работа.

Инспекторите са наложили на собствениците две глоби на обща стойност над 10 000 евро и са изпратили известие за нарушенията до съответните органи, които трябвало да проследят спразването на правилните оперативни процедури. След инцидента хотелът е бил затворен.

Един от 14-те гости, откарани по спешност в болница със симптоми на газово отравяне в ранните часове на неделя, все още е в критично състояние.

Източник:Dariknews.bg