НАТО потвърди, че Северна Корея е изпратила войски в Русия заради войната в Украйна
Секция: СВЯТ
28 Октомври 2024 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НАТО потвърди, че Северна Корея е изпратила войски в Русия заради войната в Украйна Част от тях са разположени в района на Курск, съобщи Марк Рюте

/КРОСС/ Мога да потвърдя, че севернокорейски войски са изпратени в Русия и част от тях са разположени в района на Курск, съобщи днес генералният секретар на НАТО Марк Рюте, цитиран от Николай Желязков, кореспондент на БТА.

Toj определи тези действия като "значителна ескалация" на войната в Украйна и призова от името на НАТО те да бъдат незабавно прекратени. По неговите думи задълбочаването на връзките между Москва и Пхенян е заплаха за сигурността.

Северна Корея достави милиони боеприпаси за руската страна и подкрепя конфликт в сърцето на Европа, като по този начин застрашава световния мир, посочи Рюте. По неговите думи изпращането на севернокорейски войници в Курск показва "нарастващото отчаяние" на руския президент Владимир Путин. Около 600 хиляди руски войници са ранени или убити от началото на нахлуването в Украйна, Русия не може да продължи войната без външна подкрепа, обобщи Рюте.