• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Доц. Искрен Иванов: След авиокатастрофата няма да има промяна в политиката на Иран

Доц. Искрен Иванов: След авиокатастрофата няма да има промяна в политиката на Иран

/КРОСС/ Ще доведе ли до сътресение в региона и в света смъртта на Раиси и ще има ли промени във вътрешната и външната политика на Иран? Темата снощи коментира политологът и експерт по международна сигурност доц. Искрен Иванов в „Интервюто в Новините на NOVA".

Президентът и министърът на външните работи на Иран загинаха при катастрофа с хеликоптер. Машината изчезна от радарите в неделя на връщане от границата с Азербайджан. Няма оцелели - на борда са били и още седем души.

Според политолога не се очакват промени във формулата на властта на страната. „Вътре в Иран има фракции, които спорят за власт, но не мисля, че ще има отражение във външната политика - има твърд консенсус, че Западът е врагът и иранското влияние трябва да се разраства в Близкия Изток", каза доц. Иванов.

По думите на доц. Иванов ситуацията в региона ще остане в рамките на допустимото. "Големите актьори - САЩ, Русия и Китай са против ескалирането на напрежението, тъй като това може да подпали пълномащабна война", отбеляза той.

"Външната политика на Иран има три основни стълба: доразвиването на иранската ядрена програма, противопоставянето на Израел и съюзниците му и засилване на контактите с Русия", обясни експертът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха ха х а И да го триете ПАК ще го напиша па после трийте-ТЕЗИ са от ТЯХНАТА ЯСЛА, и тепърва ще ги гледате по сайтове и студия !Старите дека ги разкарваха по студия като мечки си отиват за пенсия са ! Десеттина човека ха сетете се кои са, и кои бяха !!!!!

21.05.2024 16:50:50

Анонимен

Доцентът по национална сигурност преразказва чуждите анализи. Никъде не засегна българската гледна точка, свързано с нейните интереси и международни морални норми.

21.05.2024 11:26:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.