• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Мариян Иванов: „Възраждане“ защитава българските ценности и интереси!

Мариян Иванов: „Възраждане“ защитава българските ценности и интереси!

/КРОСС/ https://youtu.be/r3L5guvvYmM

 Мариян Иванов, кандидат за ЕП, „Възраждане", пред  Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 25.05.2024

Защо е решил да кандидатства за член на ЕП?

„Остават още 15 дни до изборите на членове за български и европейски парламент! Има удоволствието да разговарям с Мариян Иванов, кандидат за ЕП от „Възраждане"! Кандидатирате се за член на ЕП, защо?", попита водещата Илиана Беновска. Мариян Иванов отвърна: „Може би защото съм един от малкото останали болни оптимисти, които вярват не само в бъдещето на България, но и в бъдещето на ЕС, такова, в  каквото повярвах през 2005-2006 г.! Тогава вярвах в един ЕС, който да работи с грижа за гражданите на всички страни членки! Един ЕС, който да си помага, да е солидарен в истинския смисъл на думата! А не в това, в което се превърна. Защото ЕС се превърна по-скоро в един политически съюз, добиващ маркерите на паравоенна организация, обслужващ олигархични, задокеански интереси! Един съюз, който се управлява от технократи, лобисти, ЛГБТ плюс, пляс пропагандатори! Аз мисля, че това не е бъдещето на Европа и ние трябва да направим опит да променим това!".

„Позволете ми да Ви напомня едно скорошно изказване на вашия лидер Костадинов - с влизането си в ЕС България се превърна в суровинен придатък на западноевропейските държави! Аз бих добавила - и в донор на мозъци и работна ръка!", продължи Беновска. Мариян Иванов отвърна, че всъщност в последните години България не произвежда кой знае какви суровини, които да изнася в ЕС.

Мариян Иванов разказа, че обикаля района на Бургас, където работи и живее. Вчера, заедно с Цончо Ганев, е бил на среща с хора в Карнобат, който е предимно земеделски район. Когато от Карнобат се тръгне в посока Шумен, от дясната страна на пътя са пораснали плодовете на „зелената сделка"! Плодородни български земи са „засети" с фотоволтаици! Иванов сподели, че по време на срещата един производител на череши му е разказал, че е продал продукцията си на прекупвач на цена от 1 лев за килограм. От тези пари той трябва да плати на работниците си, да си плати данъците и евентуално да остане някой лев и за него. „Именно тези регулации върху селското ни стопанство, го унищожиха! 1 лев за килограм череши е обидно ниска цена. Хората ще кажат, че това е отворения пазар, такива цени се предлагат! Но човека каза, че до него са изкупували чужда череша, вероятно гръцка, на цена 3,5 лева за килограм!", категоричен бе той.

Принципите на „Възраждане", от които партията няма да отстъпи.

„Ще припомня петте условия, заявени от Костадинов, от които „Възраждане" няма да отстъпи. „Възраждане" може да разговаря с всички, освен с ДПС, но има 5 условия - референдум за запазване на българския лев, референдум за членството ни в НАТО, премахване на санкциите срещу Русия и компенсаторен механизъм за обезщетение на българските предприемачи, спиране на изпращане на оръжие в Украйна и недопускане на изпращане на български войници и създаване на преговорен екип за членството на България в ЕС! Вашия колега Ангел Георгиев добави и закриване на американските бази!", продължи Беновска. Мариян Иванов отвърна, че може да добави и преразглеждане на много договори, свързани с ЕС и членството на България. Например тези за „зелената сделка". Според него „зелената сделка" не е солидарна със случващото се в България, предвид опасността от загуба на много работни места. Тази  сделка не е изгодна за България! Ние трябва да искаме преразглеждане на тези договори. Трябва да се защитят интересите на българските производители, в това число и на земеделците. Субсидиите не се разпределят правилно в България. Те са насочени към една група от зърнопроизводители, а да речем производителите на плодове и зеленчуци нямат достъп до тях.

Мариян Иванов разказа, че през последните години е имало бум на най-различни заболявания сред животните в района на Странджа. Това е довело до евтаназиране на болните животни. Той продължи: „Когато избухна поредното такова заболяване, въпреки че аз съм склонен да изразя своите съмнения дали изобщо е имало такова нещо, говоря за шарката по дребните преживни животни и бяха избити стотици такива, един човек, който за втори път пострада от такова заболяване и за втори път стопанството му бе унищожено, той просто заключи своето стопанство и замина за Германия! Това не трябва да допускаме! Тогава обяснението беше - ние не можем да ваксинираме, защото ЕС ни забранява това! Съседна Турция може, защото не е член на ЕС, но на нас ни забраняват. На този човек, който си затвори стопанството, ние трудно можем да обясним, че ЕС е една солидарна общност и тя работи за нещо!".

Какво обещава писмено на избирателите?

„Възраждане" с влизането си в ЕП, в което аз не се съмнявам, че стане едно от новите лица, не само на България, но и на Европа! Ще ми позволите ли, малко е дълго, но нека да го видим, защото е знаково, изказването на вашия лидер по време на конференцията, която организира в София на 12 април 2024 г. на новите европейски лидери!", продължил Беновска и пусна запис от изказването на Костадинов от 12 април 2024 г.

 Костадин Костадинов:   Когато тръгнахме да правим тази конференция имаше въпроси от журналисти в България защо точно „новите лидери на Европа", а не на Европейския съюз? А защо новите лидери? Ами защото не сме старите! Защото старите лидери са тези, които ни докараха днес в тази зала! Защото, ако не бяха направили това действие, насочено срещу независимостта, свободата, демокрацията, националните държави, суверенното право на всеки един народ сам да решава кое е добро и кое лошо за него, нямаше да има и обратното по посока и равно по сила противодействие по един от законите във физиката. Затова ние сме днес тук, за да кажем, че повече така не може да продължава! Не само в България, но и в ЕС!

Ето защо искам да благодаря на Урсула фон дер Лайен! Задължен съм ѝ! Плюс това тя започна да говори на български заради „Възраждане"! Всички бяха изненадани кой точно предложи Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК от квотата на ЕНП, защото, както ми казаха те, там такава демократична процедура не е имало.

Но като заговорихме за заплаха, точно Урсула фон дер Лайен беше тази, която говореше за заплаха от трибуната в Букурещ. Тя каза, че има партии, които са заплаха за нашата мирна и обединена Европа. Спомена три, едната беше „Възраждане". Или както тя каза „Васрашдане". Тя каза мирна и обединена Европа. Европа не е мирна, за съжаление! Европа е сцена на най-големия военен конфликт в света, класически военен конфликт, която е кървяща язва в сърцето на нашата Европа!

Тук има 3 държави, които не са част от ЕС, но те не са по-малко европейски. Нива Швейцария, нима Молдова, нима Сърбия, наша съседка и приятелка, нима не са част от Европа? Те са точно толкова европейски, колкото и ние. Само че пропагандата преди 30 години започна да ни обяснява, че извън ЕС няма живот. Това не е така! В Европа има и друг съюз, извън ЕС, от който Швейцария е част, това е Европейската асоциация за свободна търговия. Която между другото обединява най-богатите държави в Европа - Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Те са обединени на първоначалния принцип, по който трябваше да функционира и до преди 30 години го правеше ЕС. На база взаимно партньорство, равноправна търговия, зачитане на суверенитета и минимална намеса във вътрешните работи на която и да е от другите държави.

Защото освен заплаха, ние сме и надежда. И затова казваме, че повече така не може! Ние ще го спрем с цената на всичко.

Но ние не сме само заплаха за мирна и обединена, според Урсула фон дер Лайен Европа. Ние сме заплаха и за нашия тук национален елит. Днес в Парламента се прие извънредна точка Точката е за намаляване на мобилизационния резерв на българската армия. Да, точката предвижда намаляване на българския мобилизационен резерв. Защото, когато имаш мобилизационен резерв, трябва да имаш и съответните въоръжени сили към него, съответното въоръжение. Когато се намали мобилизационния резерв, това въоръжение става излишно. Познайте къде ще отиде то. Предвижда се да се даде, да се подари на Украйна. С което България ще даде своя кървав данък за увеличаване на жертвите на тази война. Която ние като българи искаме да бъде прекратена най-скоро! На 9-и юни ние имаме и предсрочни парламентарни избори и имаме шанс да се превърнем не в трета, най-голяма опозиционна, но трета сила, ние имаме шанс да се превърнем в първа политическа сила и това зависи от всеки един от вас в тази зала!

Ето защо победата вече е наша. Нямаме инструкции, а сърца! Защото имаме души! Нашите опоненти ни превъзхождат с пари. Нашите опоненти ни превъзхождат с по-големите си властови позиции. Нормално е, те управляват от десетилетия. Само че ние сме революционери по душа! И тук бе казано от един от нашите съмишленици - тази революция вече се случва! Ние ще сме тези, които ще погребем, в политическия смисъл на думата, нашите врагове и опоненти!

Е, приятели, след като враговете ни са общи, след като проблемите ни са общи, защо тогава и действията ни да не бъдат общи! Не само трябва, но и ще бъдат! Днес, с подписването на софийската декларация ние ще дадем началото на един процес. На разговори между равностойни политически партньори. Между равностойни държави и съмишленици за това как и по какъв начин, не сегашния елит на Европа, не Урсула фон дер Лайен и останалите от големите политически семейства в ЕП, а ние, гласът на свободните европейци, ние да сме тези, които да определят съдбата на нашия общ дом Европа! 

Беновска продължи: „След тази пламенна реч предполагам и вие сте мотивиран сам да бъдете член на ЕП. Но какво ще обещаете на избирателите си? Тук каним гостите да подпишат нещо като клетва или обществен договор, да го направим виртуално!". Мариян Иванов отвърна, че и преди да чуе речта е бил убеден, иначе нямаше да бъде във „Възраждане" и да остави предишната си професия на журналист. Той продължи: „Ако позволите един кратък цитат - „За еврозоната трябва да измислите как да заобиколите правилата, в смисъл да влезете в рамките!"! Помните ли го? Този цитат е от записа, който Радостин Василев изнесе с Кирил Петков и така нататък! Българина има къса памет и е хубаво тези неща да се напомнят. Ако вярваме на Кирил Петков, че това са думи на Урсула фон дер Лайен, защото няма как да вярваме на Кирил Петков на 100%, представете си как ръководителя на ЕС казва, че ние трябва да заобиколим правилата, за да влезем в еврозоната! Това говори достатъчно!".

Относно обещанието, Мариян Иванов заяви: „Мога да обещая това, което обещавам всеки ден на хората - аз ще работя за българските национални интереси! Аз ще защитавам българските национални интереси! Аз няма да ги престъпя! Аз обещавам, че ще се допитвам до хората, когато трябва да вземам важни решения,  които влияят на бъдещето на България, било като член на ЕС, било като суверенна държава, в която се надявам да се превърнем, като страна член на ЕС!".

Кой е Мариян Иванов и от какви принципи се води?

Мариян Иванов разказа, че е на 39 години. Завършил е журналистика и 19 години е бил журналист. Напуснал е професията на пост главен редактор, тоест не го е поблазнила мисълта за по-висок пост. „Аз не работя за постове! Аз работя, колкото и романтично да звучи, за хората! Това го правя като журналист, правя го и като член на общинския съвет в Бургас. За мен политиката не е самоцел, а начин за постигане на целите! Когато тези цели са за доброто на хората, смятам, че от политиката и от политиците има много голям смисъл! На 9-и юни с 12 номер е време да възродим България, като изберем „Възраждане"!", категоричен бе той. Така завърши разговорът между Мариян Иванов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 25-и май 2024 година.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.