• 04 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Конференцията „Медицински технологии и онкология“ събира водещи специалисти и иноватори в София

Конференцията „Медицински технологии и онкология“ събира водещи специалисти и иноватори в София

/КРОСС/ Центърът по Европейски здравни политики (ЦЕЗП) организира конференция на тема „Медицински технологии и онкология ", която ще се проведе на 22 октомври 2024 г. в зала Моцарт, Гранд Хотел Милениум, гр. София. Събитието е част от инициативите, които ЦЕЗП провежда по проекта Establishing of Cancer Mission Hubs: Networks and Synergies (ECHoS), реализиран с подкрепата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), и ще включва специалното участие на Министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, както и на Доц. д-р Желязко Арабаджиев - представител на България, Румъния и Латвия в Мисията за борба с рака към Европейската комисия.

Конференцията ще се фокусира върху напредъка в областта на медицинските технологии: медицински изделия, инвитро медицинските изделия и дигиталните решения, които подобряват скрининг,диагностиката, лечението и проследяването на ефекта на медицисните изделия и медицинските изделия за инвитро дигностика при онкологични заболявания. Лектори ще обсъждат актуални теми, свързани с посдобряване достъпа до иновативни медицински технлогии и решения.

Събитието ще бъде важен форум за обмен на опит, експертиза и идеи между водещи специалисти в медицината, производители на медицински изделия и медицинските изделия за инвитро диагностика и представители на институции и пациентски организации.

„Медицинските технологии играят ключова роля в битката с раковите заболявания, и нашата цел е да насърчим достъпа до медицински технологии-иновации, включително чрез подпомагане създаването на синергии между различните заинтересовани страни", заяви управителят на ЦЕЗП. „Чрез тази конференция искаме да създадем платформа за диалог и сътрудничество, която да допринесе за по-добър достъп до модерни медицински технологии за скрининг, диагностика и лечение на българските пациенти."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.