• 03 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7666
  •  GBP / BGN 2.3483
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Искрен Иванов: Израел разполага със стратегически ресурси, които далеч надхвърлят тези на арабските държави.

Искрен Иванов: Израел разполага със стратегически ресурси, които далеч надхвърлят тези на арабските държави.

/КРОСС/ Израел разполага със стратегически ресурси, които далеч надхвърлят тези на арабските държави. Единствената пряка опасност от Иран са ядрените ѝ съоръжения. Това каза снощи в студиото на "Денят на живо" доц. Искрен Иванов, политолог и експерт по международна сигурност.

Относно напрежението в Близкия изток доц. Иванов посочи, че Иран и Израел едва ли ще установят диалог. "Те се намират в т.нар. "дилема на затворника". Няма непосредствена заплаха за нашата сигурност. България е под ядрения чадър на НАТО, а имаме и много добри партньорски отношения с Израел и САЩ. Докато администрацията на Байдън е на власт, за мащабна война на коалиция срещу Израел трудно можем да говорим. Ще има асиметрични атаки в тясна координация с Вашингтон", смята той.

По думите му дебатът между кандидат-вицепрезидентите в САЩ е преминал основно под знака на вътрешната политика и проблемите на американското общество. "Републиканците показаха много по-уверен, последователен и конкретен кандидат. За мен Джей Ди Ванс е победителят. Тим Уолц попадна в капана му и това му коства победата, като се фокусира само върху оборване на аргументите му за Камала Харис. Той отправи лични нападки срещу нея, което е недопустимо", отбеляза Иванов.

Според него републиканците са концентрирани във вземането на възможно повече гласове от еврейското лоби в САЩ. "Този дебат опроверга схващането, че този вид дебати не са толкова важни, колкото президентските. Ди Ванс и Уолц обсъдиха проблемите с инфлацията и безработицата, както и расовата дискриминация. Правото на аборта също беше тема, а тя е много актуална. Този дебат дори надхвърли видяното в този между Тръмп и Харис. Има два варианта - единият - тя да спечели популярния народен вот, но електоралната колегия да връчи победата на него, другият - Харис да спечели убедително", коментира анализаторът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.