• 03 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7666
  •  GBP / BGN 2.3483
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Надежда Нейнски: Израел не търси дипломатическо решение на конфликта, а пълна победа

Надежда Нейнски: Израел не търси дипломатическо решение на конфликта, а пълна победа
Бившият външен министър обясни, че нито една страна няма интерес към започване на пълномащабна война

/КРОСС/ „Ситуацията в Близкия изток рязко се промени след убийството на лидера на „Хизбула" Хасан Насрала. Групировката стана най-близка до Иран. Беше очакван отговорът на Иран, но ударът, който нанесе беше в рамките на един ден, но не в деня на еврейската Нова година. Последните действия на Израел, като вземем предвид и избухването на пейджърите - прекъснаха комуникационната система на „Хизбула" и извадиха на светло лидерите на групировката, за да могат и те да бъдат елиминирани. Израел не търси дипломатическо решение, а пълна победа. Израел вижда реална екзистенциална заплаха с ядрената програма, която има Иран", коментира в студиото на „Здравей, България" бившият външен министър Надежда Нейнски.

По нейни думи нито една от големите световни сили няма интерес към пълномащабна война. „Въпросът е до каква степен „големите играчи" могат да повлияят на Израел. САЩ са най-сериозният съюзник на Израел. При една пълномащабна война, това ще доведе до включването на САЩ във войната, но не мисля, че те искат това да се случва", обясни още Нейнски.

„САЩ са в последната фаза на предизборната кампания и една такава вода пренарежда много неща. Счита се, че подобна война би била в полза на кампанията на Доналд Тръмп, отколкото на Камала Харис", заяви бившият външен министър.

Според Нейнски България трябва да прояви адекватни действия, поради близостта на страната ни до конфликта. „Най-важно е как предстоящите парламентарни избори ще повлияят на това, което наричаме „стабилност на държавата", отвъд мерките, които се взимат във връзка с конфликта в Близкия изток", каза още тя.

„Мерките, които се взимат от българското правителство, се базират не само върху наши анализи, но и доклади на партньорски служби", посочи Нейнски. По нейни думи голяма част от арабския свят има интерес да се намери мирно решение на конфликта в Близкия изток.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Преразказва неща, които се появяват по световните медии. Боко й беше преценил пипето и беше забранил да прави изявления.

Преди 2 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.