• 11 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7891
  •  GBP / BGN 2.3371
  •  CHF / BGN 2.0822
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

МВнР изразява пълна подкрепа за Съвместното изявление на САЩ, Египет и Катар за спиране на огъня в Близкия изток и освобождаване на заложниците

МВнР изразява пълна подкрепа за Съвместното изявление на САЩ, Египет и Катар за спиране на огъня в Близкия изток и освобождаване на заложниците

/КРОСС/ Министерството на външните работи (МВнР) на Република България изразява пълна подкрепа за Съвместното изявление на президентите на САЩ и Египет и емира на Катар за спиране на огъня в Близкия изток и за освобождаване на заложниците. Това се посочва в позиция на МВнР, публикувана на сайта на ведомството.

Приветстваме посредническите усилия, насочени към прекратяване на насилието, и насърчаваме страните в процеса за бързо постигане на съгласие и за пълно прилагане на споразумението, съгласно Резолюция 2735 на Съвета за сигурност на ООН и плана за мир на президента на САЩ Джо Байдън от 31 май 2024 г., посочват от външното ни министерство.

МВнР потвърждава позицията си, че постигането на споразумение би допринесло за цялостните усилия за деескалация на напрежението в региона на Близкия изток и за облекчаване на хуманитарната ситуация.

ДПА предаде, като се позова на изявление на говорителя на Държавния департамент на САЩ Матю Милър, че американският държавен секретар Антъни Блинкън е разговарял на 5 август с лидерите на Катар и Египет относно усилията за деескалация на нарастващото напрежение в Близкия изток. Блинкън разговаря с министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и с министъра на външните работи на Египет Бадр Абделати, съобщи Милър.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съжалявам за еднообразните изразни средства, но да го духат и САЩ и прислугата им в нашето външно министерство. Нищо от това нямаше да се случи, ако Близкият изток не живееше по несправедливите правила наложени от щатите в района. Вместо да си вържат кучето, те откак се помня помпат Израел с оръжие и пари, само за да имат основание да предлагат помощ и защита на богатите на нефт страни. Бизнес, но не и основа за дълготраен и справедлив мир. Всеки който ги подкрепя е съучастник в престъпление срещу човечеството.

10.08.2024 08:34:10

Анонимен

Кой пък вас ви има за нещо?Подлоги.

09.08.2024 19:26:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.