• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Камен Невенкин: Киев цели да отслаби натиска в Донбас

Камен Невенкин: Киев цели да отслаби натиска в Донбас

/КРОСС/ В последните няколко дни Киев, главното командване на украинската армия и лично президентът Зеленски изиграха едни от най-силните си и най-смели ходове от началото на конфликта насам, коментира в студиото на БНТ "Денят започва" Камен Невенкин, експерт по военна история.

Това, което се случва е в твърде ранна фаза, за да правим някакви генерални изводи, но последствията ще бъдат дългосрочни и ще се усещат месеци наред. Най-важното е, че те иззеха инициативата в значителна степен в свои ръце и в момента те диктуват условията на половината от дължината на фронтовата линия.

Според Камен Невенкин, това е една многопластова операция, за която се знае все още твърде малко, но могат да се направят изводи, че се целят няколко неща.

Едното е чисто военно - да отслабят натиска в Донбас, където руските атаки са много силни и украинците с голяма мъка ги задържаха, а сега руснаците ще трябва от някъде да прехвърлят войски. Другото е чисто психологическо - случващото се е голям шок за почти всички руснаци, независимо дали го признават или не. Освен това, то повдига изключително много духа на украинската армия, защото една армия, която е постоянно в отбрана и непрекъснато е подлагана на удари очаквано не може да бъде в перфектно морално състояние. И сред населението на Украйна също се наблюдава значителен подем.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ебати тъпия коментар. Цялата шумотевица е заради битка на територия 12 км дълбочина и на 35 км. по фронта. Укрите гинат като мухи или се предават. Путн каза, че преговори няма да има. Предполагам, че кой се предал до момента се е отървал. Насетне пленници няма да се вземат. Някой идиот може да допусне, че ще се предислоцират сили от фронта, ама само идиот. Някой не се ли сеща, че руснаците имат армия и извън фронта на СВО. Слава на Русия.

13.08.2024 13:55:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.