• 19 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8031
  •  GBP / BGN 2.3518
  •  CHF / BGN 2.0805
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

От днес спират движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан"

От днес спират движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан"
Ограничаването им е във връзка с предстоящите зимни месеци

/КРОСС/ От днес спират движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през „Петрохан". Ограничаването на тежкотоварния трафик в прохода е във връзка с предстоящите зимни месеци и очакваното влошаване на метеорологичната обстановка.

През ноември ще се ограничи и движението на тежкотоварни МПС над 3,5 тона. Обходните маршрути са при модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

През ноември ще се ограничи движението на тежкотоварни МПС над 3,5 тона и по пътя Роман - Мездра. Този маршрут също се използва като алтернативен за тежкотоварния трафик, пътуващ към Видин. Мярката се налага по предложение на районните полицейски управления в Мездра и Роман, поради пътни инциденти с тежкотоварни автомобили.

Още от сутринта започна свалянето на табелите в Монтанската част, които досега насочваха тежкотоварните камиони през прохода „Петрохан".

Първото монтанско село, през което могат да минават тировете е Крапчене. „Летят с голяма скорост непрекъснато. Няма и една минута, летят по десет тира, едни натам, едни насам", разказват местните.

Хората се притесняват и за домовете си, защото тежките камиони минават под прозорците им. „Шумът и трафикът са неописуеми, то се тресе цялата къща при преминаването на големи камиони и това е с всички къщи, които са тук по главния път", казват те.

„Спокойствие няма, особено за нас, ще ни бутнат къщите", страхуват се местните.

От пътната агенция призовават за търпение. „Призоваваме шофьорите да бъдат внимателни, да бъдат коректни и да се отнасят с уважение към населението в населените места, защото населението проявяват съответна търпимост, за да може да се завърши строежа на републиканския път II", казва Володя Вълов, директор на Областно пътно управление - Монтана.

Засега няма ясна дата кога ще бъде готова отсечката между Мездра и Ботевград, за да може да се облекчи трафика на тежки камиони от и за Дунав мост 2.

Източник: Нова телевизия

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.