• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Гроздан Караджов: Служебното правителство е в капан

 Гроздан Караджов: Служебното правителство е в капан

/КРОСС/ Колата се счупи в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе, без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

Той заяви, че за част от решенията на правителството коалиционните партньори са разбирали от медиите. „Вие научавахте преди нас какво се е случило, без това да е обсъдено на Коалиционен съвет", подчерта Караджов.

„Има такъв народ" по думите му през цялото време е търсел диалог по всеки един от въпросите. „Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше, след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения", заяви Караджов.

Още през септември 2021 г. Кирил Петков и Асен Василев предлагат на НС да се изплатят 1,3 милиарда лева на фирмите, които сега определят като „крадливи" и като „мафия", посочи Караджов. „Там, в предложеното решение няма нито един механизъм за контрол, нито една междуведомствена комисия, няма парламентарен контрол. Още тогава има един корупционен замисъл в зародиша на „Продължаваме промяната" и те продължават да преследват тези милиарди през цялото време. Сериозни бизнес интереси около върхушката на ПП стоят зад всички фалшиви контролни механизми с цел да контролират на кого да се плаща и по колко да се плаща. Неслучайна е и заповедта на премиера, че през него минават всички плащания на АПИ над 900 000 лева. Според вас това не е ли корупционно?", попита регионалният министър в оставка.

Относно протеста на пътния бранш, Караджов коментира, че това също е резултат от безотговорното поведение на Кирил Петков. „Фирмите се обвяват срещу срока 30 септември, който Петков еднолично заложи в проекта на решение на НС, защото каза: „Ако стане нещо и ние не сме в правителството, нека да ги блокираме. Подкрепям протестиращите в това, че не трябваше да има такива нелепи условия в решението на парламента", каза той.

Според него след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, което също е по вина на Кирил Петков. „Служебното правителство е в капан и в момента се опитват да прехвърлят от болната глава на здравата глава проблема", коментира Караджов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.