• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Сред най-скъпите яхти в света има и българска следа

Сред най-скъпите яхти в света има и българска следа

/КРОСС/ По-екологични и по-икономични, но все така впечатляващи като дизайн - за поредна година яхтеното пристанище в Монако събра най-луксозните лодки в света. Яхтената индустрия често се определя като "бавна" по отношение на иновации и екология, но играчите в бизнеса от години работят усърдно за намаляване на вредните емисии с 20% до 2030 година.

Тази година, сред плеядата от морски бижута, погледите събираше и български луксозен катамаран - "Сънрийф 100 пауър". "Реално в Монако в момента е премиерата на този модел. Изключителното за него е размерът - 486 квадратни метра - не е апартамент или къща на вода, ами си е цял блок", каза Петко Бачийски, дилър на яхти. 28-метровият катамаран разполага с хидравлична платформа, която се превръща в частен плаж, бар зона, голям салон с тераса и пет спални предлагащи гледка отвсякъде. "На този катамаран вече може да се види, че българинът вече има яхтинга в себе си, има яхтена култура, която еволюира. В последните години купува нови, а не просто големи лодки на 15 години", добави Бачийски. По думите му за този катамаран производственият процес е 24 месеца.

Промените в социалния живот след пандемията, желанието за свобода без ограничения и възможностите за работа от дистанция карат все повече наши сънародниците да избират плаващ дом. Дали за бизнес, за лично ползване или и за двете - изборът при покупка на плавателен съд е различен.

"В последните години българинът е все повече ориентиран не само към модерни, но и към еко технологии. На този катамаран климатикът може да работи без генератор, без двигател, което означава, че няма никакви вибрации, никакъв шум. В същото време това е и еко, защото няма употреба на дизелово гориво", поясни Бачийски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.