• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Катедрата “Медии и обществени комуникации” на УНСС вече официално е катедра на ЮНЕСКО

Катедрата “Медии и обществени комуникации” на УНСС вече официално е катедра на ЮНЕСКО

/КРОСС/ Ректорът проф. д-р Димитър Димитров, в присъствието на доц. д-р Стела Ангов, ръководител на катедра "Медии и обществени комуникации" и всички колеги от катедрата, подписа договора с ЮНЕСКО, с което УНСС вече официално има своята катедра на ЮНЕСКО.

След дълъг период на кандидатстване и проверка, катедрата беше одобрена за Катедра на ЮНЕСКО по медийна и информационна грамотност и културни политики за устойчиво развитие (UNESCO Chair on Media and Information Literacy and Cultural Policies for Sustainable Development).

„В глобалния свят, в който информацията ни залива отвсякъде, на медийната грамотност трябва да се гледа като на обучение за цял живот. Наша голяма отговорност е да подготвим младите хора за мощния медия микс, който ще съпътства техния живот. От друга страна проблемите на културата и творческите индустрии, като че ли доста често остават извън полезрението на обществото и държавата. Аз смятам обаче, че те имат голям принос за развитието на икономиката на всяка една държава. Затова съм изключително щастлив, че станахте катедра на ЮНЕСКО. Надявам се това да насърчи международното междууниверситетско сътрудничество, което да доведе до подобряване на институционалния капацитет чрез споделяне на знания и съвместна работа", каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

„Ние работихме повече от две години по този проект и сме много горди, че от нашия университет е втората катедра в страната, която е избрана за катедра на ЮНЕСКО. Имаме две много важни задачи, произлизащи от името. Формулирали сме два стълба, за които отчитаме дефицит на ангажирана държавна политика. Надявам се чрез нашата бъдеща работа да обединим различните заинтересовани страни по темата и да получим общественозначим резултат", сподели ръководителят на катедрата доц. Ангова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.