• 21 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8031
  •  GBP / BGN 2.3518
  •  CHF / BGN 2.0805
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Откриха в Етрополе Лятно кино

Откриха в Етрополе Лятно кино

/КРОСС/ В Етрополе вече има лятно кино. Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров преряза лентата заедно с инж. Ивайло Станев - управител на Геопроект, инж. Стоил Димитров - ген. директор „Производство" на Елаците-Мед и инж. Цветослав Петков - изпълнителен директор на Геострой.

„Днес на 12 октомври честваме деня на българската община и това е ден, който аз няма да забравя, защото откриваме лятното кино на Етрополе - една емблематична сграда за града. Днешната дата е повод за гордост на всички етрополци. Реализацията на киното е пример за добра практика, която всички компании от такъв мащаб трябва да имат при съвместната дейност с общините. Направената инвестиция в изграждането на лятното кино е от полза за всички в нашия град, от полза е за общината", заяви кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров и допълни:

„Участвах в разрушаването на старата изгоряла сграда като заместник-директор на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед, участвах в първата копка на новия проект, а сега като кмет имам и възможността да открия новото лятно кино".

Комплексът, в който се намира и лятното кино е инвестиция на Елаците-Мед и проектът има социална насоченост и цели подобряване на културния живот в общината.

„Това е една емблематична и дългоочаквана инвестиция и аз много се радвам, че ние от Елаците-Мед и Група ГЕОТЕХМИН успяхме да я реализираме. Благодаря на проф. дтн инж. Цоло Вутов - управител на Геотехмин ООД, който беше непрекъснато ангажиран с реализацията на този проект", каза при откриването генералният директор „Производство" инж. Стоил Димитров.

„Благодарение на един прекрасен българин, на един родолюбец, се създадоха условия за новото кино. Това е проф. Цоло Вутов. Нека знаят и децата, че има такива хора, които дават мило и драго да помагат за културата, просветата и образованието. Днес съм особено щастлива, защото се сбъдна една моя мечта - да има кино в Етрополе", сподели режисьорът Иванка Гръбчева при откриването.

Отец Емил отслужи водосвет за здраве и късмет.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.