• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

КЕВР излъчи днес заседанията си онлайн

 КЕВР излъчи днес заседанията си онлайн

/КРОСС/ Комисията за енергийно и водно регулиране в пълен състав проведе четири открити заседания за разглеждане на доклади на работните групи във връзка със подадени заявления  на търговски дружества за издаване, продължаване и прекратяване на лицензии за дейността „търговия с електрическа енергия". Обсъдени бяха заявления за издаване на лицензии за срок от 10 години, подадени от „ЕМ ЕН АР ДЖИ Лимитид" и „Айен Енергия" Д.О.О, заявление за продължаване с 10 години на срока на лицензията, подадено от „Енерджи Инвест Юръп" АД, както и заявление от „Техномашимпекс" ЕООД - за прекратяване на издадената на дружеството лицензия. В съответствие с изискванията за прозрачност на институциите, докладите бяха предварително публикувани на интернет страницата на Комисията. В заседанието участваха представители на ръководствата на три от дружествата-заявители, а „Техномашимпекс" ЕООД не изпрати свой представител, въпреки отправената официална покана за участие.
Поради влошената епидемиологична обстановка в страната и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб за короновируса, откритите заседания в Комисията бяха проведени при засилени противоепидемични мерки в сградата на регулатора. На тях присъстваха само представители на дружествата-заявители, което е задължително съгласно изискванията на нормативната уредба. С цел предотвратяване на евентуални здравни рискове временно беше ограничен достъпът в сградата на КЕВР на други заинтересовани лица. За тяхното информиране относно хода на днешните открити заседания Комисията осигури онлайн излъчване чрез своята интернет страница, което беше предварително оповестено в публичното пространство.
След извършен икономически, технически и правен анализ, в докладите на работните групи се посочва, че дружествата „ЕМ ЕН АР ДЖИ Лимитид", „Айен Енергия" Д.О.О и Енерджи Инвест Юръп" АД притежават необходимите технически възможности, материални и човешки ресурси и се предлага техните искания да бъдат удовлетворени. Дружествата са представили и проекти на Правила за работа с клиенти, които са задължително условие за лицензиите съгласно чл. 38в, ал. 1 от Закона за енергетиката. С Правилата се уреждат реда и сроковете за получаване, разглеждане и отговор на подадените жалби, сигнали и предложения, формата на данните за потреблението и процедурата, по която доставчиците и потребителите на енергийни услуги получават достъп до тях.
Представителите на присъстващите три дружества-заявители заявиха, че приемат изцяло изводите в докладите на работните групи.
Окончателни решения по заявленията на четирите дружества КЕВР ще вземе на заседанието си на 19.03.2020 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.