• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Въвеждат донос бонус за укрити данъци над 100 хиляди лева

Въвеждат донос бонус за укрити данъци над 100 хиляди лева

/КРОСС/ Министерство на финансите възнамерява законодателни промени, с които да се вкара финансов тласък за хората, които подадат информация за неплащане на налози, осигуровки, мита и други финансови измами. Сумата, която обаче ще постъпи в хазната, от тази информация, би трябвало да са на обща стойност над 100 000 лв..

Това излиза наяве от отговор на финансовия министър Людмила Петкова на депутатския въпрос на Мартин Димитров, съобщи Друга смяна, която се планува да се вкара в интервала 2024 година - 2027 година е рационализиране на фискалния контрол и предварителното обявление при артикули с висок фискален риск. Министерство възнамерява и внедряване на Стандартен одитен файл за данъчни цели в България, като по този начин се цели повишение на доброволното съблюдаване на данъчното законодателство.

Как ще се отрази на приходите ни концепцията гражданските контракти да се приравнят на трудовите 

Отново се повдига и концепцията за разширение на обсега на определението „ трудови правни отношения “, като предходната концепция, която не срещна поддръжка, беше гражданските контракти да се таксуват като трудовите и върху тях да се дължат всички осигуровки. Мотивите, с които тази смяна беше препоръчана предходната година, бяха, че в практиката доста постоянно правни отношения, които имат всички характерности на трудовите, се прикриват като с лицата се подписват цивилен контракти. По този метод се употребяват нормативно приети разноски при образуването на облагаемия приход, а също се внасят наложителни осигурителни вноски в по-нисък размер.

Финансовото министерство планира фирмите, регистрирани по Закона за Данък добавена стойност, да издават наложително електронни фактури. Кога тъкмо ще бъдат въведени тези ограничения, не излиза наяве от отговора на министъра. Петкова твърди, че министерството и държавното управление ще продължат напъните за изваждането на страната ни от така наречен „ сив лист“ на страните под засилено наблюдаване за пране на пари.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.