• 02 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7642
  •  GBP / BGN 2.3510
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

„Свидетелства за прехода 2000-2009“. Бившият премиер Иван Костов с нова книга

„Свидетелства за прехода 2000-2009“. Бившият премиер Иван Костов с нова книга

/КРОСС/ Съдебната власт за мен е тежко уязвена от мафиотизацията и съдии, прокурори, трябва да си го признаят. Те се държат по един много арогантен начин - те са си запушили ушите, затворили са си очите. Това заяви в BTV „Тази сутрин" Иван Костов, премиер на България в периода от 1997 до 2001 година, в нова книга събира свидетелствата си и включва много изследвания. Той заяви, че не следи внимателно какво се случва в българската политическа действителност, защото е дописвал "Свидетелства за прехода 2000-2009 г.".

"С моите свидетелства стана малко като със спомените на Чърчил", посочи Костов.

В периода след управлението Обединените демократични сили беше нанесен тежък удар на участието на висшата номенклатура на Държавна сигурност и на Българската комунистическа партия. Следствие на което, отивайки на власт, представена в тези три партии, се износи много бързо и в края на този период да губи все повече власт и тя да отива в ръцете на организираната престъпност, заяви той.

По думите му, когато България е била приета в НАТО, е натоварила системите ни за сигурност и армията ни, което доведе до трагедията с атаката в Кербала.

Според Ивано Костов след приемането на България в ЕС е приключил процес на промяна на структурата на икономиката.

По думите му обаче приемането ни е ЕС се е свело до една дума - усвояване на еврофондове.

Двата процеса, които трябваше да завършат прехода - политическият процес еволюционно катастрофира и не доведе до изграждане и консолидиране на демокрацията с върховенство на закона. Третият най-ключов процес е промяната на езика, промяната на културата, промяната на мисленето и начина, по който се отнасят към събитията, правата на свободите, как излизат от речника на комунизма и влизат в речника на свободния и демократичен диалог, обясни Иван Костов.

Когато евроатлантизмът се закачва като значка, а се злоупотребява масово с властта, рискува думата да получи негативни оценки, посочи още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.