• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Руският министър на отбраната: Крим щеше да стане мишена на украинските неофашисти, ако не се беше върнал на Русия

 Руският министър на отбраната: Крим щеше да стане мишена на украинските неофашисти, ако не се беше върнал на Русия

/КРОСС/ Крим щеше да стане мишена на украинските неофашисти и ултранационалисти, ако не се беше върнал на Русия, сигурен е руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщава „Спутник“.

„Слава Богу, че под ръководството на нашия президент през 2014 г. успяхме да запазим мира в Крим. как отиваха в Крим, уверявам ви, никой не би помислил достатъчно“, каза министърът в интервю за Аргументи и Факти.

Според министъра, ако полуостровът остане част от Украйна, "ще има такова огнище, което няма да бъде угасено от целия свят".

Шойгу подчерта още, че Министерството на отбраната все още наблюдава „последствията от опитите на тези хора,  заедно с украинските войски да установят собствен ред в Донецка и Луганска област“.

Крим стана руски регион след референдум през 2014 г. след държавен преврат в Украйна. 96,77% от избирателите в Крим и 95,6% от гласувалите в Севастопол подкрепиха обединението с Руската федерация.

Киев продължава да смята региона за своя, но временно окупирана територия. Западните страни пренебрегнаха международното право и устава на ООН, в съответствие с които беше проведен референдумът, и наложиха санкции срещу Руската федерация и Крим, от които продължават да страдат основно жителите на полуострова.

По-рано радио Sputnik съобщи, че Върховната Рада е предложила споразумение между Москва и Вашингтон за влизането на Крим в състава на Руската федерация.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Шойгу много дипломатично премълчава основната задача на световния хегемон с преврата му в Украина, за което си признаха, че са похарчили 5 милиарда. А тя беше в радостта на световното в Сочи, да се заеме Крим, да се прогони от там руския черноморски флот и да си инсталират една военна база като тази в Косово, с оръжие което да държи в шах цяла Русия. Е макар и със закъснение, и по един видимо демократичен път, не като Косово, Русия не анексира, а си върна Крим, удари звучна плесница на Щатите и продължи да се мобилизира. Щатите загубиха световното господството на света и как този край ще протече ще видим.

30.12.2021 19:19:01

Анонимен

И е прав !Жалко за Донбас ...

29.12.2021 12:17:46

Анонимен

Шойгу какъв руснак само… а нещо за неофашизма на власт в Русия…крадеца вика дръжте крадеца.

28.12.2021 08:21:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.