• 05 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Чакъров от „Росенец“: Всички трябва да бъдем отговорни, за да не се допусне и конституционна криза

Чакъров от „Росенец“: Всички трябва да бъдем отговорни, за да не се допусне и конституционна криза

/КРОСС/ Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Джевдет Чакъров заяви, че не трябва да се допуска конституционна криза.

„От вчера след развитието на политическия процес в България сме в нова политическа ситуация и задълбочаване на политическата криза. Всички трябва да бъдем отговорни, за да не се допусне и конституционна криза", каза Чакъров пред журналисти в парк „Росенец".

„Колегите от Централното оперативно бюро и аз се отзовахме на поканата за свикване на заседанието на ЦОБ на почетния ни председател Ахмед Доган, имаше и колеги, които се включиха онлайн, така че проведохме много добро заседание, типично в стила на Движението за права и свободи - с дискусия, с дебати. Основното, което направихме днес, е, че обсъдихме актуалната политическа ситуация", посочи Чакъров.

Днес казах, че обсъждахме, не съм казвал, че сме вземали решения, каза той в отговор на журналистически въпрос.

Мога да кажа, че това, което обсъдихме и искаме да кажем, е, че подкрепяме и подпомагаме президентската институция като символ на държавността, легитимната държавност в страната за излизане от тази криза. С оглед и на това да бъде допълнена домовата книга, така че да има възможност да се избере служебен кабинет, който да е равно отдалечен от всички", каза Чакъров.

По думите му представителите, които трябва да са в служебния кабинет, трябва да са и без зависимости. „Ние сме за управление без зависимости. Хората в служебния кабинет трябва отговарят и на профила впоследствие да изпълняват задълженията си като такива в съответните органи", каза още председателят на ДПС и допълни, че важно и другите политически субекти да откликнат на диалога за излизане от кризата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.