• 07 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Българският червен кръст започва кампания в подкрепа на пострадалите в Босна и Херцеговина

Българският червен кръст започва кампания в подкрепа на пострадалите в Босна и Херцеговина
БЧК започва кампания за набиране на средства в подкрепа на населението в Босна и Херцеговина, засегнато от катастрофалните наводнения

/КРОСС/ Българският червен кръст започва набиране на средства в подкрепа на населението в Босна и Херцеговина, засегнато от катастрофалните наводнения на 4 октомври 2024 г.

В нощта на 4 октомври 2024 г. поредица от внезапни наводнения удариха пет общини в Босна и Херцеговина: Ябланица, Конич, Крешево, Фойница и Киселяк. В допълнение към тежките наводнения, община Ябланица беше допълнително засегната от земетресение, което усложни и без това опустошения регион.

Ситуацията е изключително тежка, най-малко 18 души са загубили живота си, 12 човека остават в неизвестност, 50 са разселените лица, а общият брой на засегнатите надвишава 5000 души. Тези данни не са окончателни, тъй като няколко общини остават изолирани и откъснати от усилията за спасяване и от комуникация, поради унищожаване на критична инфраструктура. Липсата на телефонни и интернет връзки допълнително усложнява координацията и спасителните усилия. Ситуацията остава нестабилна, докато спасителните операции продължават и се очаква актуализирана информация.

Червеният кръст на Босна и Херцеговина  помага на пострадалото население още от първите часове на бедствието, като досега е оказана помощ на над 500 души. Населението в страната е притеснено от големите материални щети и от допълнителната угроза за живота и здравето на жителите на засегнатото място.

Българският червен кръст изразява своята съпричастност и призовава всички хора за солидарност и помощ с населението на Босна и Херцеговина  усилията на Червения кръст там. Всички, които желаят да помогнат, могат да го направят чрез дарение на  откритата специална банкова сметка в лева:

 

Български Червен кръст

Уникредит  Булбанк

IBAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

Account holder: Bulgarian Red Cross

Bank: Unicredit Bulbank

IBAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

 

Всяко дарение е от голяма важност в този труден момент и предварително благодарим на всички, които откликнат на този апел за помощ!

БЧК и Червеният кръст на Босна и Херцеговина са членове в субрегионалната мрежа за взаимопомощ и подкрепа „Съседите помагат първи" и екипите на БЧК остават в готовност, ако бъде нужна и тяхната помощ.

Българският Червен кръст ще продължи да следи тежката ситуация в Босна и Херцеговина и остава в контакт с колегите от организацията на Червен кръст в Босна и Херцеговина, както и с регионалната делегация на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец в гр. Сараево.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.