• 18 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.3436
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Меглена Кунева: Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики

Меглена Кунева: Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики

/КРОСС/ Урсула фон дер Лайен беше избрана за втори мандат като председател на Европейската комисия. Тя спечели с мнозинство, което успя да учуди самата нея. Това ще е мандат насред геополитически бури, насред война, ветрове на промяната вероятно около Вашингтон, все по-сложно място на ЕС в глобалната икономика и процесите по цял свят. Очакванията към новия мандат коментира в БНТ "Денят започва" първият български еврокомисар Меглена Кунева.

По думите й Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики, създаде добри връзки с Европейския парламент, което се вижда от резултата при гласуването, не отстъпи от зелената сделка, макар и не докрай осъществени всички идеи, бори се за позициите си по войната в Украйна.

Тя умее да преговаря с политическите семейства, ще продължи политиката си, каза го в своята реч, но тя умее да се вслушва, няма да отстъпи от нещата, към които е истински ангажирана, отбеляза Кунева,

Фон дер Лайен ще продължи да се бори за налагане на зелената сделка, в речта си отделя много силна част, посветена на земеделските производители.

Политиката е не само стратегия и не само излагане на идея, политиката е поведение и характер. Урсула фон дер Лайен мисля, че ги има и двете и това помогна за преизбирането й, подчерта Меглена Кунева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Da ti iba mamizata

19.07.2024 13:13:10

Анонимен

Старите кранти си ги облизват и сипят незаслужени суперлативи.

19.07.2024 10:09:37

Анонимен

Пълни глупости. дер Лайен никога не се е ползвала с авторитет, а напоследък освен за глупост, некомпетентност, липса на самостоятелност ,подчинение на щатите е сериозно заподозряна за корупция. Тази стара крава не е в състояние да осъзнае реалностите и съответно да се адаптира към тях, преследвайки интересите на всички европейци. Ще получим повече от старото, в много по-лоши условия.

19.07.2024 09:55:33

Анонимен

Голяма грешка, която ще продължава да носи негативи. Така както членството ни в ЕС, което е твоя заслуга.

19.07.2024 09:49:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.