• 16 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7579
  •  GBP / BGN 2.3207
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сергей Лавров: Русия е подготвена, ако Западът иска да се бие на страната на Украйна

Сергей Лавров: Русия е подготвена, ако Западът иска да се бие на страната на Украйна

/КРОСС/ Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.
"Това е тяхно право - ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.
РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик", чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас", каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия", посочи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.