• 25 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7568
  •  GBP / BGN 2.3502
  •  CHF / BGN 2.0721
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

„Софиямед“ разкрива Сърдечен клапен център

„Софиямед“ разкрива Сърдечен клапен център

/КРОСС/ Специализиран Сърдечен клапен център вече функционира в медицински комплекс „Софиямед". В него се осъществява диагностика на клапни сърдечни заболявания, дългосрочно проследяване на пациенти с установена болест на сърдечните клапи и оценка на необходимостта от оперативно или интервенционално лечение.

„Множество изследвания по света доказват, че стандартната грижа за хора с клапни страдания не е оптимална. Много от пациентите биват насочвани за оперативно лечение в твърде напреднал стадий на заболяването, при вече частично изчерпан ресурс на сърдечния мускул. Когато правилният момент за намеса бъде пропуснат, това увеличава значително риска от хирургичните интервенции, лишава пациентите от възможност да им бъде направена клапно-съхраняваща операция и в крайна сметка влошава дългосрочната им прогноза, както по отношение на продължителност на живота, така и на качеството му. Създаването на клапни центрове към водещите болници е световна тенденция. В тях пациентите с болести на сърдечните клапи получат експертна диагностика, активно проследяване и навременно лечение, съобразено с най-високите световни стандарти", коментира д-р Тодор Димитров, кардиолог и ръководител на специализирания център.

Всеки преглед в Центъра включва кардиологична консултация с продължителност от 1 час, ехокардиография с висок клас апарат с 3D възможности и електрокардиограма. При необходимост, могат да се осъществят допълнително - лабораторни изследвания, Холтер-ЕКГ, тест с физическо натоварване, трансезофагеална ехокардиография. Всички случаи, при които е налице значима болест на една или няколко от сърдечните клапи, се обсъждат от екип (Heart team) и се определя най-добрият вариант за лечение на конкретния пациент.

Интердисциплинарният екип на Сърдечен клапен център включва кардиолог с експертиза в ехокардиографската оценка на клапни сърдечни болести, интервенционален кардиолог, кардиохирург, специалист по образна диагностика, анестезиолог и други специалисти, при необходимост.

В структурата се осъществят и консултации тип „второ мнение" след поставена диагноза в други лечебни заведения и се проследяват дългосрочно пациенти след сърдечна операция.

„Софиямед" предлага всички съвременни методи за лечение на клапните болести на сърцето:

Оперативно лечение - с класически достъп или минимално-инвазивно, в зависимост от анатомичните особености на пациента и обема на оперативната интервенция;

Интервенционално („безкръвно, неоперативно") лечение - транскатетърно протезиране на аортна клапа - TAVI процедура.

В екипа на Сърдечен клапен център работят специалисти с дългогодишен професионален опит, придобит във водещи лечебни заведение у нас и в чужбина. В него освен д-р Димитров, участват проф. д-р Ивета Ташева, д.м. - началник на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология, която извършва съвременно интервенционално лечение, доц. д-р Ивилин  Тодоров, д.м. - началник на Отделението по кардиохирургия, който извършва кардиохиругичното лечение, д-р Милен Бонев - анестезиолог и началник Отделение по анестезиология и интезивно лечение в Кардиохирургична клиника и др.

Запишете час за преглед при д-р Тодор Димитров - кардиолог и ръководител на Центъра (с продължителност от 1 час с включена ехокардиография и ЕКГ), на тел. 02 465 00 00 или през системата на SUPERDOC.bg 

Повече информация за Сърдечен клапен център "Софиямед" вижте тук:https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80/c14

  

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.