• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Министър Атанас Илков за купуването на гласове: Образувани са близо 50 досъдебни производства

Министър Атанас Илков за купуването на гласове: Образувани са близо 50 досъдебни производства
Изготвени са над 470 предупредителни протокола във връзка изборите

/КРОСС/ В МВР са получени 130 сигнала, по които са извършени проверки, от тях по 46 са образувани досъдебни производства. В следствие на действията ни, свързани с придобиване на информация за лица, които възнамеряват и участват в купуването на гласове, са постъпили сигнали. По тях са изготвени 471 предупредителни протокола, в тази връзка са и тези от 137 специални полицейски операции, които са проведени. Това заяви министърът на вътрешните работи Атанас Илков. Той представи актуални данни за резултатите от действията, предприети от ведомството, срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.

Днес се провеждат специални полицейски операции в пет области с придадени сили от дирекция „Жандармерия", посочи той. „Всички останали сигнали се възлагат веднага на съответните служители и областни дирекции. След това започва незабавна проверка, резултатите се докладват на компетентната прокуратура и оттам ако има допълни указания, се изпълняват", уточни Илков.

Относно сигнала, съдържащи 200 лица в тях, за които, според подателя, участват в купуването и продаването на гласове, силовият министър съобщи: „Лицата са разпределени по областни дирекции и по всяко едно от тях се извършва проверка. За една част от тези лица, вече бяхме започнали проверки".

„В този сигнал бяха изписани лица, за които нямаше никаква конкретика. Най-неблагоприятното за нас беше обстоятелството, че по една част от тях ние бяхме започнали работата си много преди постъпването на този сигнал. Надявам се това да не окаже негативно отражение на нашите действия", допълни той по темата.

Министърът подчерта, че всяко действие на МВР е съгласувано с прокуратурата и, че ведомството има изключително добро взаимодействие с Държавна агенция „Национална сигурност".

Силовият министър обяви, че България има 70% спад в миграционния натиск. „Надявам се, че докрая на годината можем да станем пълноправни членове на Шенген и по суша", добави той.

По отношение на обвинението към четирима заподозрени от Европейската прокуратура в София, включително бивш кмет и бивш областен управител на Варна, в измама, свързана с реконструкция на рибарско пристанище, Илков коментира: „В Националната полиция имаше 1 или 2 досъдебни производства, по които беше възложено разследването. Доколкото си спомням имаше обвиняеми лица, но не мога да визирам конкретни факти и обстоятелства, защото нямам разрешение от наблюдаващия прокурор".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

почина Кирил Маричков

11.10.2024 20:45:46

Анонимен

лъжец

11.10.2024 20:45:11

Анонимен

Абсолютна имитация на дейност. Министърът обяви, че закона не му позволява да обяви партиите, които купуват гласове. От това следва, че няма да се разберат имената на партийните функционери, които организират тази престъпна дейност и сигурно няма да стигнат до съд, въпреки досъдебните производства, които са за най-ниското ниво на изпълнителите.

11.10.2024 18:58:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.