• 01 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7469
  •  GBP / BGN 2.3411
  •  CHF / BGN 2.0721
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

За бягството от ударите и експлозиите

За бягството от ударите и експлозиите
В студиото – жена, която вчера беше евакуирана с децата си с правителствения самолет от Ливан

/КРОСС/ Жана Шараф е една от спасените майки с деца, които бяха евакуирани с правителствения самолет от Ливан в понеделник. Тя има две деца, едното е бебето Джеймс на 22 дни.

Жената разказва, че евакуацията за нейното семейство е започнала в неделя вечер, когато е била нужно да извадят паспорт на бебето от посолството. „Българското посолство реагира много бързо, професионално и адекватно. Колкото и добро да кажа, няма да е достатъчно за целия екип. Звъннаха ни вечерта в 23 ч., в 4 ч. сутринта Джеймс вече имаше паспорт и казаха, че полетът е следобяд", подчертава тя.

Семейството на Шараф живеят в Централен Бейрут, което е на 20 мин. от летището при нормални условия. Вчера обаче пътуват около 4 часа заради задръствания в града.

Трябва да използваш пътища, на които си почти сигурен, че няма да имаш проблеми. За да стигнеш да летището в Ливан, трябва да минеш по маршрути, които се намират край обстрелвания район „Дахи", казва жената.

Според разказа й във вторник ситуацията се е влошила критично, когато пада двутонна ракета. Сградата, в която живея започна да се тресе и чуваш все едно как самата постройка започва да пулсира, допълни тя.

Българката съобщи, че Ливан се намира в трудна позиция последните години, съответно няма как да помогне на гражданите си. Тя отбелязва също, че е невъзможно да знаеш кой около теб е част от „Хизбула" или дали под жилищния блок, в който живееш, не е щаб на групировката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ало, СПАСЕНАТА, защо НЕ говориш кой ви бомбардира? До вчера си живееше в мир с тия от хизбула, днес много си се притеснила, че не знаеш къде са опасните от хизбула.Еврейка,сър!

Преди 2 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.