• 13 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

България завърши наравно с Люксембург

България завърши наравно с Люксембург

/КРОСС/ Българският национален отбор по футбол завърши 0:0 в домакинството срещу Люксембург в мач от група 3 на Лига С в турнира Лига на нациите, в който победата бе задължителна за амбициите ни за първо място.

И действително - националите ни имаха огромно желание да постигнат този успех, а и бяха подкрепяни горещо от над 15 000 зрители на ст. „Христо Ботев" в Пловдив. Въпреки това тимът ни показа неумение да създава положения и най-вече - да ги реализира.

Българските футболисти имаха едва няколко ситуации за гол. При най-сериозните от тях Филип Кръстев предпочете да шутира към вратата в 15-ата мин., вместо да подаде, а в 68-ата мин. Кирил Десподов шутира от пряк свободен удар, но вратарят Антони Морис изби. Кръстев имаше нов шанс в 77-ата мин., но ударът му бе слаб и лесен за Морис. Вратарят на гостите се справи накрая и с шут на резервата Здравко Димитров.

В същото време гостите отбиваха атаките ни организирано и със спокойствие, като на свой ред можеха да вкарат. В 16-ата мин. Алесио Курчи излезе сам срещу вратаря ни Димитър Митов, но прехвърли вратата. В 59-ата мин. Дирк Карлсон бе оставен непокрит при изпълнение на статично положение, но също би над вратата.

Липсата на голове в двубоя бе компенсирана от твърди влизания и в резултат на това словенският рефер Давид Шмайц показа общо 11 жълти картона (6 от тях на българите). В резултат на това централният защитник Алекс Петков, левият бек Фабиан Нюрнбергер и нападателят Александър Колев ще пропуснат гостуването срещу Северна Ирландия във вторник.

Все пак България вече има 5 т. и продължава да дели върха с Беларус (5 т.), като и двата тима имат еднаква голова разлика (1:0), след като беларусите завършиха 0:0 с третия - Северна Ирландия (вече с 4 т.). Люксембург е на последно място с 1 т.

ОТЗИВИ
След края селекционерът Илиан Илиев съжали за пропуснатия шанс за победа. „Както се очакваше, получи се точно такъв двубой - тежък, срещу един противник, който не заслужаваше тези две загуби до момента. Откъм себераздаване и борба отговорихме. Малко повече креативност липсваше. Ако бяхме като цяло по-креативни, можеше да спечелим мача. Имахме някакъв натиск в последните 20-30 минути. Получи се некрасив мач. Продължаваме напред. Групата не е лека. Имаме още три мача да се опитаме да спечелим групата. Мисля, че хората, които влязоха, се опитаха да променят нещата, но не успяха, за съжаление. Най-важното нещо - искам да благодаря на всички хора, които дойдоха на трибуните", заяви Илиев.

Президентът на БФС Георги Иванов допълни: „Има и такива мачове, в които нещата не се получават. Всички дадоха най-доброто от себе си, но не успяхме да победим. Трябва мачове с едно положение или без положение да ги решаваш. Точката обаче също е важна в този момент. Имаме пълно доверие на Илиан Илиев за групата и избора на състав. При всички положения, когато има контузени или наказани, това се отразява, но не може да ни бъде оправдание за лош резултат, защото целта остава да сме първи в групата."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.