• 08 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8051
  •  GBP / BGN 2.3171
  •  CHF / BGN 2.0140
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Шестима депутати напуснаха групата на „Величие”, тя се разпадна

Шестима депутати напуснаха групата на „Величие”, тя се разпадна

/КРОСС/ Шестима депутати напуснаха групата на „Величие", научи NOVA. Заявления са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така членовете на парламентарната група стават по-малко от 10-има, което означава, че тя не може да съществува.

Припомняме, че в четвъртък Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от заместник-председателската позиция в Народното събрание. Това решение беше публикувано и в официалния сайт на партията.

Междувременно стана ясно и, че освобождават предсрочно Виктория Василева от „Величие" като зам.-председател на Народното събрание. Това става, без да се обсъжда и без да се гласува, съобщи зам.-председателят на парламента Росица Кирова, предаде Dariknews.bg.

Отцепилите се от парламентарната група депутати дадоха брифинг в парламента, по време на който представиха мотивите за решението си.

"То беше взето заради загубата на доверие от ръководството. Една от причините са закъсненията от страна на Николай Марков - за това не получихме обяснение. Не са ни предлагани празни чекове. Липсата на яснота по този въпрос също породи недоверие. Имаше многократно разминаване между думи и дела, между обсъжданите позиции и действията на председателя. За подкрепата на програмно правителство научихме от медиите. Липсваха позиции от страна на ръководството по ключови точки от нашата програма, с това разочаровахме избирателите си. Изпращаха се ефрейтори, вместо да говорят генералите по основни теми", коментира Красимира Катинчарова.

Тя добави, че колегите ѝ са били обидени от постове в социалните мрежи на лидера Николай Марков, в които той се разграничава от партията.

"От три дни се опитваме да се съберем и да поговорим. Бяхме готови с предложение Марков да напусне поста си. Хората, които не виждате тук, напуснаха заседанието и отказаха да гласуват. Затова предприехме този ход. Не ни интересуват участия в комисии, опитахме се да съберем спорещите. Различни сме, предизвикваме смут. Хората, които стоят зад "Величие", също са различни от класическия незаинтересован или платен гласоподавател", каза още Катинчарова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.