• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Училище по математика „Питагор“ открива учебната година с фокус върху безопасността на учениците по пътищата

Училище по математика „Питагор“ открива учебната година с фокус върху безопасността на учениците по пътищата

/КРОСС/ На 16 септември 2024 г., понеделник, Училище по математика „Питагор" откри новата учебна 2024/2025 година заедно с Европейски център за транспортни политики, като беше поставен фокус върху безопасността на учениците по пътищата. В официалното откриване се включиха ученици, родители, официални лица и специален гост - автомобилният състезател Иван Влъчков, най-младият шампион в националния шампионат на Затворен маршрут и седемкратен първенец на България в серия ТУРИНГ.

Новата учебна година е особено значима за Училище по математика „Питагор", тъй като приветства своя първи випуск осмокласници и отбелязва началото на нов етап в разширяване на училището, което вече предлага обучение от ПУК до 12. клас. Официалната церемония подчерта приемствеността в образованието, като в празничната програма взеха участие ученици, учители и директорът на училището. Всички класове подредиха пъзел, изобразяващ чашата на Питагор, като символ на единството на общността и мъдростта на училищния патрон. Сред гостите на празника бяха г-н Петър Младенов, зам.-министър на младежта и спорта, г-жа Диана Русинова, председател на Управителния съвет на Европейски център за транспортни политики, проф. д-р Станислав Харизанов, Институт по информационни и комуникационни технологии към БАН, проф. дмн Петър Бойваленков, директор на Институт по математика и информатика към БАН, доц. дпн Милен Замфиров - декан на Факултета науки за образованието и изкуствата, доц. д-р Тодор Чобанов, Доброслав Димитров, председател на управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании.

В специално обособена шатра Европейският център за транспортни политики посрещна деца и родители, за да отговори на въпросите им и да сподели опит за различни ситуации на пътя. Екипът на сдружението раздаде образователни брошури на тема „Пътна безопасност", както и светлоотразителни гривни, които да съдействат за повече сигурност на децата в тъмната част на денонощието. В двора на училището беше представен и състезателният автомобил на Иван Влъчков, модел „Sin Car R1", който е изцяло българско производство и носи цветовете на националния флаг. Пилотът дискутира с желаещите важни теми, сред които разликите в поведението на водачите на състезателни коли и тези, които управляват обикновени автомобили, както и начини за превенция на опасно поведение на пътя.

„Започваме ключова учебна година, в която ни очакват много нови знания, умения и опит. Горда съм, че Училище по математика „Питагор" предоставя на учениците ни не само висококачествено образование, но се стреми да даде и стабилна основа в различни аспекти на живота. Безопасността по пътищата е тема от изключителна важност и приканвам не само нашите ученици, но и всяко дете, и всеки възрастен да бъдат съзнателни и отговорни.", сподели г-жа Деяна Милушева, директор на Училище по математика „Питагор".

„Училище по математика 'Питагор' откри учебната година с демонстративна площадка за пътна безопасност и среща със 7-кратния шампион на България Иван Влъчков. Горди сме, че поставихме акцентира върху значението на безопасността на пътя за ученици и родители.", каза г-жа Диана Русинова, Председател на Управителния съвет на Европейски център за транспортни политики.

Ръководството на училище по математика „Питагор" приоритизира безопасността на учениците си както в училище, така и извън него, и през годините провежда различни инициативи в тази посока. Партньорството с ЕЦТП ще продължи и през новата учебна година с организиране на дискусии по темата за пътната безопасност, като фокус ще са учениците от всички възрасти. Без съмнение това ще е добавена стойност към учебния процес и полезен опит за подрастващите, които на практика всеки ден са участници в движението, като пешеходци или пътници.

За Училище по математика „Питагор"

Училище по математика „Питагор" е частно училище с разширено изучаване на математика и природни науки. От учебната 2024/2025 г. покрива пълнен образователен цикъл за обучение от ПУК до 12. клас. Повече информация за училището можете да откриете тук: https://pitagor-school.eu/

За допълнителна информация: communications@pitagor-school.eu

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.