• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

“Северен поток” 1 затваря от 31-ви август

“Северен поток” 1 затваря от 31-ви август

/КРОСС/ Страните в западна Европа са изправени пред криза, най-вече Германия.

Вчера стана ясно, че газопроводът "Северен поток" 1 ще бъде затворен за три дни от 31-ви август. Причината - единственият му работещ газов компресор се нуждае от ремонт, обяви "Газпром".

Затварянето на съоръжението, което и в момента работи с 20% от капацитета си, ще предизвика още по-големи нарушения на доставките на синьо гориво за Стария континент. 

след края на ремонта, се очаква по газопровода да потекат 33 милиона кубични метра дневно, колкото са и в момента. Пълният капацитет е 167 милиона кубични метра.

Източник:NOVA

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Bogomil Bonev

ПРИМИТИВНО И НАГЛО МАНИПУЛИРАНЕ НА ФАКТИТЕ! Кирето, Асенчо и копи-пейст партията им, заедно с некъпаните, продължават да повтарят, че ние спазваме договора с Газпром, но те го нарушават, защото не приемат плащане по стария начин. Не можело руснаците да променят договора за начина на плащане, въпреки че те не променят цената. Това е удивително примитивно или нагло манипулиране на фактите. До 24 февруари Гозпром спазваше стриктно графика на доставките за цяла Европа. Още първите санкции включваха замразяване на платените за този газ пари. Плащанията бяха в западни банки, откраднаха парите на Газпром без да им мигне окото. И сега какво очакват нашите жизнерадостни примитиви? Руснаците да не променят начина на плащане, така че да не подаряват повече ресурси на бандата, която ги ограби. Ние подкрепихме санкциите. Това приятелски жест ли беше. Тогава защо се чудят и се маят, че сме в списъка на неприятелските държави. Да не говорим за въоръжаването на Украйна, най-вече със снаряди и мини. Никакво нарушение на договора няма от руска страна и ще си платим на арбитража. Защото в условията на договора не е залегнало да подаряват газ на неприятелските държави. Разбра ли Кире, или е прекалено сложно за затруднения в мисленето. Или моралът, който казва: Не лъжи! Богомил Бонев

21.08.2022 03:35:02

Анонимен

Съдържанието на разговора между президентите на САЩ и Русия, непосредствено преди въоръженият конфликт в Украйна, няма да видят бял свят, така както не бе обявено официално Ялтенското споразумение. Парафиране няма, а гаранцията е от едната страна американски войски на източния фланг на НАТО, а от другата пръста върху ядрения бутон. Преди това Русия си подсигури политически тила чрез срещата в Китай. Нещата се проясняват – ЕС и Украйна „да го духат”.

20.08.2022 22:20:18

До Путин

Как е възможно Газпром да доставя газ и петрол на държави, които изпращат ежедневно оръжие и хора да се бият в Украйна срещу Русия. Нима Москва не вижда, че ще я сринат ако не изпреварят Запада и не го поставят на колене да се моли за прошка.

20.08.2022 19:02:47

Анонимен

„Зъб за зъб, око за око” – санкция за санкция. Дето си заредиха газохранилищата за зимата сега трябва да ги поизпразнят. Северен поток 2 е в изправност, но попадна под санкциите, въпреки вложените средства в него.

20.08.2022 13:32:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.