• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Главчев с апел: Собствениците на тежка техника да се включат в гасенето на пожарите

Главчев с апел: Собствениците на тежка техника да се включат в гасенето на пожарите

/КРОСС/ „Оперативният щаб досега е на отлично ниво - във връзка сме с Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Министерството на земеделието. Оформихме отношенията, за да се ускори процесът при подаден сигнал. Добавихме още една телефонна линия на МВР за сигнали за пожари. И 112 продължава да функционира", каза служебният премиер Димитър Главчев на заседанието на МС днес.

„Досега не съм отправял апел към земевладелци и собственици на строителни фирми да се включат в гасенето на пожарите. Когато се обръщат за помощ към държавата, е хубаво и те да са съпричастни и да помагат на гражданите при нужда", каза още Главчев.

Той коментира и работата на пожарникарите и доброволците в засегнатите от огъня места. „Вчера ги видях на терен - на предела на силите си са. В Стара Загора видяхме как пожарът беше стигнал до оградата на една къща. Било е въпрос на минути. Демонстрираха изключително професионални действия", каза министър-председателят.

Той говори и за срещата на върха във Вашингтон. "Нито се включваме с войски, нито ставаме безсрочни донори на Украйна - изпълнявахме си мандата и всичко, което е било отбелязано в решенията на НС", каза той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Главанака на вързано куче хляб не може да даде те го турнали държава да командори . Дур бе овчегъз посран .

18.07.2024 14:14:16

Анонимен

А бе, педал смотан, сега тези сто БТР-а, дето ги харизахте на Украйна, дали нямаше да ни свършат работа? Заслужавате пострадалите от пожарите да ви съдят за това че сте намалили възможността за борба с пожарите. Малоумници недоклатени.

18.07.2024 10:36:43

Анонимен

Да не отправя апели, а да признае, че правителството и Гражданска защита се провалиха в борбата с пожарите и сега народа ще плаща щетите от бюджета.

17.07.2024 21:27:43

Анонимен

Украйна е воденичен камък, който Щатите закачиха на врата на Европа. Европейските педерасти и джентъри в политиката не желаят да се освободят от щатската зависимост.

17.07.2024 20:53:40

Белене

След като дарихме БТР-ите на Украйна, Главчо призова земеделците да гасят пожарите с трактори.

17.07.2024 19:40:38

Помнещ

Главчев, Главчев...що не помолиш за помощ твоето любимо НАТО или скъпия ти приятел Деменций Байдънов....

17.07.2024 18:17:12

Анонимен

А можеше със средствата за материалната и финансова помощ за Украйна, да си оправим държавата. И например за ежегодния проблем с пожарите да се закупи необходимата специализирана техника, да се изгради помощна инфраструктура, да се създадат допълнителни водоеми, да се контролира разхищаването на водните ресурси от енергийните компании, да се обучат хора, да се вземат мерки за контрол и за откриване на подпалвачите. Но тъй като всичко се върти около пустата Украйна, няма как да има системно държавническо мислене и грижа за нашата обща Родина. Просто не е модерно и евроатлантическо.

17.07.2024 17:27:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.