• 01 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7469
  •  GBP / BGN 2.3411
  •  CHF / BGN 2.0721
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Калин Стоянов: Не допуснах „ала-бала” на изборите и това не се прощава

Калин Стоянов: Не допуснах „ала-бала” на изборите и това не се прощава

/КРОСС/ Не допуснах „ала-бала" на изборите и това не се прощава. Това заяви Калин Стоянов на церемонията по предаване на поста на служебен министър. „Освобождавам поста с високо вдигната глава. Работих по правилата. Не участвах в политически интриги и водих тежка битка. Не съжалявам за това. Имах силата да се изправя срещу схеми и зависимости, за да отстоя достойнството на институцията и колегите си", подчерта Стоянов.

„Да, не бях послушан, но не съм и обещавал. Напротив. Поставих едно единствено условие - да избера екипа, с който да работя. Осигурявах комфорт на всички, работещи в системата на МВР, но не и на политическите търговци, които се упражняваха по темата „МВР" и в частност „Калин Стоянов", допълни вече бившият вътрешен министър.

„Често ме питаха чий министър съм? Отново ще повторя - бях ваш министър, на всички български граждани. Бях там, където хората имаха нужда от мен. Благодаря за безусловната подкрепа, която получих в стремежа да не позволя политическа употреба на ведомството. Тя е доказателство, че направих правилния избор, въпреки цената, която със семейството ми платихме през изминалите месеци, в които не секваха опитите името ми да бъде окаляно до степен на абсурдност", допълни той.

И подчерта, че „остава на категоричната позиция, че по никакъв начин МВР не трябва да става заложник на болните амбиции за безконтролна власт".

Новият служебен вътрешен министър Атанас Илков каза, че в следващите седмици ще се оборят тенденциите, които са се появили в обществото. Като основна задача си постави борбата с купения вот на предстоящите избори и поиска системата да бъде оставена да работи спокойно. „Давам си сметка в каква сложна ситуация поемам МВР. Имам предвид фокуса на цялото общество върху Министерството", допълни Илков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всеки като Калин, който апелира за неотклонение от атлантическия път е човек на Козяк.

27.08.2024 21:45:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.