• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Черно море не успя да превземе крепостта на ЦСКА 1948 на старта на efbet Лига

Черно море не успя да превземе крепостта на ЦСКА 1948 на старта на efbet Лига

/КРОСС/ Черно море и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в първия мач от новия сезон в efbet Лига. Гостите завършиха двубоя с 10 души, след като Райън Бидунга бе изгонен за втори жълт картон в 90-ата минута. Двата отбора предложиха здрава битка, в която варненци владееха повече топката и създадоха добри положения, но не успяха да преодолеят "червената" защита и вратаря Петър Маринов. През втората част ЦСКА 1948 имаше претенции за дузпа след съприкосновение на Карагарен с Влатко Дробаров, но албитрите подминаха ситуацията.

Срещата на "Тича" започна с едноминутно мълчание в памет на легендарния вратар Илия Вълов, който си отиде от този свят преди няколко дни. Преди това пък домакините спазиха традицията за началото на всеки шампионат и пуснаха националния химн на страната.

Още в 3-ата минута Ради Кирилов се ориентира най-добре след една изритана топка и не се поколеба да отправи силен шут от въздуха по диагонала. Пламен Илиев изби, последва добавка на Карагарен в аут, но в крайна сметка бе отсъдена засада на капитана на ЦСКА 1948. Домакините изпаднаха в подобна ситуация в 15-ата минута, когато Васил Панайотов отне топката от Талис, пресирайки го пред наказателното поле. Опитният халф на "моряците" напредна и шутира, но неточно. Реферът Георги Гинчев изчака ситуацията да се отиграе и отсъди нарушение на Панайотов.

Феновете на "Тича" видяха първия точен удар едва в 30-ата минута. Отправи го новото попълнение на Черно море - Дуду, който обаче на затрудни Петър Маринов. 60 секунди по-късно бразилецът подхвана атака през центъра и продължи към Мазир Сула, чийто плътен удар бе избит от стража на "червените" в корнер. Минута след това Сула отново пробва да вкара, изстрелът му по диагонала пак бе спасен от Маринов.

На почивката треньорът на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев, извади от игра 16-годишния Марто Бойчев, а вместо него в игра влезе Емил Ценов.

В 57-ата минута си стигна до първото спорно положение в мача. Бирсент Карагарен се промъкна между Васил Панайотов и Дани Мартин и нахлу в наказателното поле на домакините, където падна след съприкосновение с Влатко Дробаров. Той и съотборниците му поискаха дузпа, но реферът явно прецени, че контактът е бил твърде лек и даде знак играта да продължи. ВАР арбитърът Валентин Железов прие решението на Георги Гинчев, тъй като не го извика да прегледа ситуацията на монитора.

Страхотен пробив на Мазир Сула в 67-ата минута отдясно завърши с ефектно центриране, което предизвика разбъркване пред вратата на гостите, но до удар не се стигна.

Две минути след това варненци пропуснаха най-добрата си възможност да открият резултата. След успоредно центриране на Панайотов отдясно, Теодор Иванов се размина с топката, но Николай Златев отблизо шутира в тялото на Петър Маринов. В последвалото меле най-съобразителен се оказа Фуртадо, който изчисти в корнер.

Завърналият се след тежка контузия Уеслен, който игра с предпазна каска на главата, пропусна да вкара в 83-ата минута. След двойно подаване в наказателното поле той отправи удар, който обаче бе избит от Маринов. Мазил Сула опита без успех добавка, а след това Панайотов прати топката покрай лявата греда.

В 90-ата минута гостите останаха с 10 души след втори жълт и респективно червен картон на Бидунга. Той задържа с ръце откъсващия се Уеслен и бе изгонен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.