• 27 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Министерството на младежта и спорта представи добри практики пред Комитета по управление за младежта на Съвета на Европа

Министерството на младежта и спорта представи добри практики пред Комитета по управление за младежта на Съвета на Европа

/КРОСС/ По време на 73-ата среща на Комитета по управление за младежта на Съвета на Европа бяха представени добри практики на национално ниво, които Министерството на младежта и спорта стартира през изминалата седмица.

Това са новосъздадената Национална работна група за местна младежка политика и процесът по интегриране на Младежката перспектива, представен по време на заседанието на Националния консултативен съвет.

По време на срещата беше представен и процеса по ревизиране на Хартата за участието на младите хора в живота на общините и регионите (Харта 2015). Процесът се води от Конгреса на местните и регионални власти в Европа, като се очаква консултативните действия да приключат до края януари 2025 г., а приемането от Съвета на министрите и Съвместният съвет е предвидено за октомври и ноември 2025 г.

Създаването на НРГ за местна младежка политика, ревизирането на Хартата за участието на младите хора и създаването на референтна рамка за Младежката перспектива ще повлияе значително в положителна посока изпълнението на политиката за младите хора на национално и местно ниво. Това ще спомогне изпълнението на целите, заложени и в работата на НРГ - хармонизиране на разбирането на ползите от участието на младите в процеса на вземане на решение, създаване на общи елементи и изисквания за местната младежка политика, подобряване на отчетността по изпълнение на националната младежка политика и насърчаване на добрите примери чрез различни нива на подкрепа.

Европейският комитет за управление за младежта обединява представители на министерства или органи, отговарящи по въпросите на младежта, от 48-те държави, страни по Европейската културна конвенция. Комитетът насърчава сътрудничеството между правителствата в младежкия сектор и предоставя рамка за сравняване на национални политики за младежта, обмен на най-добри практики и изготвяне на текстове за определяне на стандарти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.