• 01 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7642
  •  GBP / BGN 2.3510
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Министър Павлова към кандидатите за младши магистрати: Вярвайте, че сте една общност, работете в полза на обществото

Министър Павлова към кандидатите за младши магистрати: Вярвайте, че сте една общност, работете в полза на обществото

/КРОСС/ "Не реагирайте на думи, които ще ви делят на различни съсловни професии. Вярвайте, че сте една общност, брънки в една верига, защото всички вие ще работите в полза на гражданите и обществото. Вярвайте в справедливостта и в себе си, и прилагайте закона точно."

С тези думи министърът на правосъдието Мария Павлова се обърна към кандидатите за младши съдии, прокурори и следователи в първия ум учебен ден в Националния институт на правосъдието (НИП).

С випуска от 52-ма кандидати за младши магистрати се отбелязват 20 години от стартиране на обучението в магистратското училище.

Павлова допълни, че през следващите 9 месеца едни от най-добрите професионалисти сред магистратите ще споделят безценния си опит с кандидатите за младши съдии, прокурори и следователи по програма с богата и актуална съдебна практика.

Директорът на НИП Миглена Тачева призова кандидатите да се възползват максимално от възможностите, които институтът предоставя - богатата библиотека, портал за електронно обучение, в който ще намерят многообразие от обучения, електронни ресурси за самоподготовка и дигитална библиотека с електронен каталог. „Учете постоянно, защото действието без знание е фатално, а знанието без действие е безполезно", отбеляза Тачева.

Днес на випуск 2024/2025 г. в НИП бяха раздадени 14 учебни помагала от поредицата „Знанието е сила", разработена от екипи от 130 съдебни обучители. Тя е реализирана по проект „Съвременна учебна среда", финансиран от програма „Правосъдие" на НФМ 2014-2021, а електронната й версия е достъпни в портала за електронно обучение, подчерта Тачева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.