• 01 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7642
  •  GBP / BGN 2.3510
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

МРРБ сключи 97 нови споразумения по Инвестиционната програма за общински проекти

МРРБ сключи 97 нови споразумения по Инвестиционната програма за общински проекти
Пропуски в документацията водят до удължаване на срока за сключване на някои договори, министерството подпомага общините за отстраняването им

/КРОСС/ Нови 97 споразумения по Инвестиционната програма за общински проекти сключи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Контрактите са на стойност 100 млн. лв. и предвиждат изпълнението на различни инфраструктурни обекти в 38 общини - Гоце Делчев, Петрич, Сатовча, Карнобат, Созопол, Средец, Горна Оряховица, Павликени, Свищов, Брегово, Грамада, Добричка, Тервел, Бобов дол, Дупница, Кочериново, Кюстендил, Сапарева Баня, Летница, Монтана, Белово, Брезник, Ковачевци, Гулянци, Плевен, Перущица, Нова Загора, Антон, Ботевград, Мирково, Сливница, Гълъбово, Нови пазар, Шумен, Смолян, Хитрино, Мадан и Панагюрище. Така към момента МРРБ е сключило 1550 споразумения на обща стойност над 3,7 млрд. лв.

Още от началото на първия мандат на служебното правителство екипът на МРРБ приоритетно не е спирал да работи по Инвестиционната програма за общински обекти по Приложение 3 към Закона за държавния бюджет за 2024 г. Подаването на заявления от общините, проверката на същите за съответствие със закона, подписването на споразумения, както и извършване на съответни плащания по тях е регулярна дейност, която се извършва с ускорени темпове и без прекъсване. Министерството не е спирало активния диалог с общините и им оказва непрекъсната помощ в администрирането на проектите. Пропуски в документацията водят до удължаване на срока за сключване на някои договори, като МРРБ подпомага общините за отстраняването на допуснати грешки, окомплектоването на необходимите документи и др.

Започналите инвестиции в благоустрояването на регионите ще доведат до по-добра и по-модерна градска среда и инфраструктура, респективно ще допринесат за подобряване на условията за живот на хората.

В следващите години по програмата се очаква да бъдат финансирани проекти за над 7 млрд. лв.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.