• 12 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

RoboTaxi и RoboVan: Двата нови продукта на Tesla

RoboTaxi и RoboVan: Двата нови продукта на Tesla

/КРОСС/ Със закъснение от почти 1 час, дългоочакваното RoboTaxi събитие на Tesla поднесе интересни подробности за бъдещето развитие на продуктовото портфолио на американската марка.

Основният акцент на събитието бе именно изцяло новото електрическо RoboTaxi, което Илон Мъск обяви, че очаква да бъде налично преди началото на 2027 година. Моделът няма да има волан и педали, ще бъде с изцяло автономно управление и също така няма да има стандартно зареждане. Последното ще бъде единствено и само индукционно. Цената на автомобила, която посочи Мъск по време на събитието бе 30 000 щатски долара.

По време на събитието, Мъск акцентира върху бизнес потенциала на RoboTaxi, а именно за употребата му под формата на флотилии решения за мобилност. Илон очаква автономните автомобили да бъдат 10-20 пъти по-безопасни от автомобилите, управлявани от хора, и биха могли да струват едва 0.20 долара на миля, в сравнение с 1 долар на миля за градските автобуси.

Изненадваща бе премиерата на пътническият модел RoboVan, който разполага със същите технологични решения като RoboTaxi, но е в състояние да транспортира до 20 човека едновременно. За футуристичният ван, Мъск каза, че той ще се произвежда и ще изглежда по същия начин, по който представеният на събитието прототип.

"Включване" в събитието направи и роботът на Tesla- Optimus, за който Мъск каза, че ще се превърне в идеалният домашен помощник и приятел, като ще се предлага на цена от 20 000- 30 000 щатски долара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.