• 23 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Министър Мундров на среща с БРАИТ: С набирането на хора от ИТ сектора гарантираме открит и прозрачен изборен процес

Министър Мундров на среща с БРАИТ: С набирането на хора от ИТ сектора гарантираме открит и прозрачен изборен процес

/КРОСС/ Министърът на електронното управление Валентин Мундров проведе среща с председателя на Българската работодателска асоциация иновативни технологии (БРАИТ) Доброслав Димитров и члена на Управителния съвет на асоциацията Илия Кръстев.

Повод за разговора бе обявената публично покана от МЕУ за набиране на 10 външни експерта за удостоверяването на машините за гласуване. „С набирането на хора от ИТ сектора гарантираме още по-прозрачен изборен процес. Основна наша цел е възвръщане на доверието в машинния вот, както и провеждането на честни и демократични избори. Удостоверяването на машините е ключов процес, в който държавата може да използва капацитета на експертите от българския ИТ бизнес", заяви министър Мундров.

Представителите на БРАИТ изявиха готовност да съдействат на държавата. Участниците в разговора бяха единодушни, че откритото взаимодействие между институциите и индустрията е в основата за гарантиране на безпроблемно протичане на гласуването с машини на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Друг акцент в срещата беше необходимостта от развитието на технологичните училища в страната и повишаване на дигиталната грамотност на гражданите.

Министър Мундров запозна представителите на БРАИТ и с темата за адаптиране на информационните системи за работа с еврото, които трябва да бъдат готови до края на март 2025 г., съгласно приетия Национален план за въвеждане на еврото.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.