• 05 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ангел Найденов: Българската армия да се заеме изцяло с охраната на държавната ни граница

Ангел Найденов: Българската армия да се заеме изцяло с охраната на държавната ни граница

/КРОСС/ Законът за подготовка за защита на Отечеството е част от онзи бърз преглед на елементите на националната система за сигурност. Той обхваща общата оценка за недостиг на личен състав, най-вече сред професионалните военнослужещи. Това заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов в ефира на NOVA NEWS по повод провелия се днес Консултативен съвет за национална сигурност при президента.

На въпрос дали това означава връщане на задължителната казарма, Найденов отговори, че „има различни форми и не опира само до връщането на задължителната наборна военна служба".

Накратко казано, този закон трябва да регламентира хората, към които да бъде насочена съответната военна подготовка. В съседна Сърбия върнаха военната служба в рамките на 75 дни, които са начални за едно военно обучение, обясни бившият министър на отбраната.

Относно самия конфликт в Близкия изток, Ангел Найденов отбеляза, че „наблюдаваме възможно най-лошия сценарий от атаката на „Хамас" срещу Израел и началото на бойните действия на Израел в Газа".

„Тук двата основни въпроса са как и кога ще отговори Израел на иранската ракетна атака. Вероятно удари ще бъдат нанесени или по военни обекти, или по енергийната инфраструктура. Разбира се, удар по ядрените съоръжения на Иран също не са изключени, но дано не се стига дотам", добави Найденов.

Според него не е необходимо Българската армия да се заеме изцяло с охраната на държавната ни граница предвид прогнозите за мигрантски натиск заради събитията в Близкия изток.

Армията ни участва в опазването на държавана граница. До 500 души от състава на Българската армия са ангажирани с охраната, заедно със силите на „Гранична полиция", добави той.

Нова Нюз, „Денят на живо"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо армията ще поема охраната на раницата. А къде е полицията, която по щат е почти два пъти повече от армията. Но полицията трябва да пази депутатите и управниците, които си менкат по 100, 200 … 400 хиляди все едно са няколко лева и ги е страх от народната любов.

Преди 1 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.