• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

БСП: Отказът да бъде разгледана ситуацията с изгонените дипломати в парламента е неадекватен

БСП: Отказът да бъде разгледана ситуацията с изгонените дипломати в парламента е неадекватен

/КРОСС/ „Парламентарната група на “БСП за България“ внесе в деловодството на Народното събрание искане да се разгледа ситуацията, която се създаде с обявяването на 70 руски дипломати за “персона нон грата“.“ Това заяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител от левицата Борислав Гуцанов на пресконференция в Народното събрание.

„Искаме да бъде разгледано и да се вземе решение, че Народното събрание възлагаме на министър-председателя незабавно да даде указания за временно спиране на действието на връчените ноти за обявяване на “персона нон грата“ на 70 дипломати и служители от руските дипломатически и консулски представителства в Република България“, посочи той.

Като втори акцент Гуцанов открои искането на левицата министърът на външните работи да започне разговори с руската страна по трайно разрешаване на възникналата ситуация.

„Преди малко председателят на Народното събрание отказа и не считаме, че е нормално точно в този момент, да не се гледа това, което вълнува най-много българското общество, и което може да окаже трайно влияние върху икономиката на страната, върху националната сигурност, върху нормалния живот на всяко българско семейство и върху двустранните отношения между Руската федерация и България“, каза още той.

Социалистът определи това поведение като неадекватно на фона на обстановката се в страната и допълни: „Надяваме се да не се стигне до крайности и дано не се налага извънредно заседание на Народното събрание за още по-сложна ситуация, в която бихме изпаднали“, заключи той.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И какво ще правите от тук нататък вие от БСП. Вината е и ваша. Защо се набутахте във властта? Или Нинова бърза да съсипе и партията едновременно. В Пловдив това върви с пълна сила. Наредила е, с решение разбира се на НС да се проведе пълна отчетно изборна кампания. Решение на НС, което само малоумен може да вземе лишава цели ОПО да не могат да проведат изобщо събрание и нямат право да изпратят делегати на районна и градска конференция. Не се знае каква ще е по нататък съдбата на тези организации. Оказа се, че тя е най големия враг с партиен билет.

01.07.2022 15:37:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.