• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Стана известна датата на преговорите между Русия и НАТО

Стана известна датата на преговорите между Русия и НАТО

/КРОСС/ Съветът Русия-НАТО трябва да се проведе на 12 януари, съответното решение взе генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг, съобщиха медиите, позовавайки се на източници. Столтенберг е взел това решение като председател на съвета, каза събеседник на Анадолската агенция в НАТО.

„Ние сме в контакт с Русия по този въпрос", добави той.

За същата дата е насрочена среща на началниците на генералните щабове на страните от НАТО в Брюксел.

Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова отбеляза, че основните въпроси в предстоящите преговори със САЩ и НАТО са неразширяването на НАТО и непоявяването на оръжия, застрашаващи сигурността по границите на Русия.

Припомняме, че руското външно министерство разпространи два проекта на документа за предоставяне на правни гаранции за сигурност от САЩ и страните членки на НАТО. Проектът за договор със САЩ и споразумението с алианса бяха представени на американската страна на 15 декември на среща в руското външно министерство.

На пресконференция президентът Владимир Путин, отговаряйки на въпрос на журналист от SkyNews относно "възможността за атака" от страна на Русия срещу Украйна, каза, че Москва не заплашва никого, за разлика от западните страни. Той припомни продължаващото разширяване на НАТО на изток до руските граници и призова за гарантиране на "безусловна" сигурност за страната.

 

източник: /Pogled.info/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Зора е че Б-я има не политици защитаващи и устояващи нашите национални интереси а фашисти лумпини Деца на предатели на Б-я Като Петьр Стоянов Едвин Сугарев Иван Костов Соломон Паси Надежда Михайлова Росен Плевнелиев Тласкайки Б-я по една крива кьм война насочена срещу великата Русия След като ни изгорят само с една или няколко ракети Ще остане само изгорена земя САЩ е далече тя ще се спаси Но ние умните ще оберем пешкира Тук трябва на стачка да излезем И незабавно да прекратим това членство в НАТО Никой не попита народа дали да сме там Сега искат и ядрено орьжие да инсталират за атака срещу страната която ни опази от национална катастрофа след 2 св война Та не ни разграбиха и територията Гьрция и Сьрбия Но сега няма да има шанс

31.12.2021 08:56:49

Анонимен

Русия не е заплаха за България. По време на ВСВ България като съюзник на Германия не участва във войната срещу Русия, въпреки административните преференции за нея на Балканите. Понастоящем никой не ни подкрепя в позицията ни към т.н. РСМ. Тогава от какъв зор ще трябва да защитаваме чужди интереси срещу Русия.

27.12.2021 08:28:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.