• 29 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Протестиращи и полиция влязоха в ожесточени сблъсъци пред резиденцията на Нетаняху

Протестиращи и полиция влязоха в ожесточени сблъсъци пред резиденцията на Нетаняху

/КРОСС/ Най-малко трима души бяха ранени и осем души бяха арестувани в Йерусалим късно снощи при ожесточени сблъсъци между демонстранти и полицията пред частната резиденция на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, съобщи израелският вестник "Хаарец".

Според в. "Таймс ъв Израел" полицията е използвала водни оръдия, за да разпръсне протестиращите.

Хиляди демонстранти излязоха преди това по улиците на Йерусалим, за да изразят своя протест срещу правителството на Нетаняху заради неуспеха му да постигне споразумение за заложниците, предаде ДПА.

На митинг пред сградата на Кнесета (израелския парламент) демонстрантите призоваха за предсрочни избори, както и за споразумение, което да улесни освобождаването на останалите израелски заложници, държани в ивицата Газа, пише в. "Таймс ъв Израел".

"След това, което се случи на 7 октомври, както и в светлината на екстремизма на това правителство и отричането от негова страна на провала му, то трябва да върне мандата на народа", каза пред вестника лидерът на протеста Шикма Бреслер.

Правителството на Нетаняху е съставено от неговата дясна религиозна партия "Ликуд", както и от крайнодесни и ултрарелигиозни коалиционни партии.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Явно и на израелияните им е писнало от този корумпиран пръч. Те отдавна искат да се оттърват от него , но гадината използва зблъсъците с Хамас, за да се закотви за властта въпреки 6-7 дела за корупция водени срещу него. Тоя е за затвора.

18.06.2024 14:38:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.