• 22 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

С церемония на хълма "Царевец" беше издигнато националното знаме за Деня на независимостта

С церемония на хълма "Царевец" беше издигнато националното знаме за Деня на независимостта

/КРОСС/ Независимостта е воля за съзидание, която трябва да отстояваме всеки ден и да надграждаме, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян в словото си на военния ритуал за издигане на националното знаме, част от отбелязването на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново. Тържествените прояви са под патронажа на председателя на парламента.

Почетен караул от Националния военен университет „Васил Левски" участва в ритуала по издигане на националния флаг на хълма Царевец. Строят на курсантите беше приет от председателя на Народното събрание Рая Назарян.

Незвисимостта не е дар, а завет, Независимостта не е веднъж завинаги, а се отстоява всеки ден, заяви председателят на парламента. Рая Назарян подчерта, че Независимостта е воля за съзидание и я отстояваме, като я надграждаме. За всеки народ денят на Независимостта носи не само гордост, но е и обещание за бъдещето, добави тя.

Уроците на Независимостта са лесни за ума, но са трудни за сърцето, отбеляза Рая Назарян. Знаем, че общата цел се постига със съгласие, знаем, че със стискане на ръцете ще постигнем повече, отколкото с размахване на юмруци и бутане с лакти, заяви тя. Затова всяка година повтаряме уроците, за да помним и да постъпваме като предците си, добави председателят на парламента.

Днес, застанали пред величествения Царевец, ние отново си припомняме смисъла и цената на българската Независимост, посочи председателят на Народното събрание. Рая Назарян подчерта, че пътят към Независимостта е белязан от героичните битки за свободата, от непоколебимата воля за държавност и съзидание и е пример за ролята на българския политически елит, който временно е загърбил партийните противоречия и е потиснал суетата.

Председателят на парламента припомни възторгът в Търново, където преди 116 години са заличени и последните следи от васалното положение на България и страната ни става равноправна и суверенна европейска държава. Историческите летописи са съхранили жив спомена от възторга по време на тази паметна дата, посочи Рая Назарян.

На церемонията присъстваха народни представители, кметът на Велико Търново Даниел Панов, областният управител Ивайло Здравков,  председателят на общинския съвет Венцислав Спирдонов и много граждани.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.