• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Вярващи свищовлии посрещнаха чудотворната икона на свети Никифор Прокажения

Вярващи свищовлии посрещнаха чудотворната икона на свети Никифор Прокажения

/КРОСС/ Вярващи свищовлии посрещнаха чудотворната икона на свети Никифор Прокажения. С камбанен звън светинята бе внесена тържествено в храм „Свето Преображение Господне", където граждани и гости на града имаха шанса да се докоснат до иконата.

Тя ще престои през целия ден, за да може всеки желаещ да се преклони пред мощите, вградени в образа на свети Никифор Прокажения.

Свещеник Илия Илиев помаза присъстващите, които се преклониха пред чудотворната икона. Ангел Бончев, който е организатор на обиколката на иконата в различни градове в България, разказа за жена от Лясковец, която проглежда с увреденото си око при срещата си с чудотворната икона, за жена от Горна Оряховица, която казва, че е прогледнала с увреденото си око, за адвокат от Лясковец, който се е изцелил от онкологично заболяване.

Миналата седмица нямаше ден, в които да не идват хора при нас и да ни споделят чудеса, каза Бончев. Той посочи, че вечерта ще бъде отслужен молебен за здраве, ще бъде представена и книгата с житието на светеца „Св. Никифор Прокажения Чудотворец". След това иконата отново ще бъде тържествено изпратена, допълни той.

Преди да пристигне в Свищов, иконата бе посрещната в градовете Габрово, Горна Оряховица, Лясковец, Севлиево, Велико Търново, Павликени и Левски.

За свети Никифор се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага на хора, страдащи от рак, психични разстройства, сърдечни заболявания, зависимости, душевни проблеми, очни болести, безплодие, семейни неразбории и множество други тежки заболявания. Той е роден на остров Крит през 1890 година. Когато е 13-годишен, се разболява от проказа и в продължение на 60 години продължава да страда от тази болест. Неговият живот е изцяло посветен на Бога и преминава в болница, живеейки изолиран от света. Успението му е на 4 януари 1964 година, като впоследствие на тази дата се чества и паметта му.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.