• 11 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7891
  •  GBP / BGN 2.3371
  •  CHF / BGN 2.0822
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Николай Николов: Гърция ще включи летателна техника при гасенето в Славянка

Николай Николов: Гърция ще включи летателна техника при гасенето в Славянка

/КРОСС/ Гръцките власти са поели ангажимент за активно включване на летателна техника при гасенето на пожара в планината Славянка в граничната зона на тяхната територия, където постоянно възникват нови огнища. Оперативните центрове за пожарите в България и Гърция са в постоянна координация, увери Николай Николов, съветник на вътрешния министър Калин Стоянов. В момента всички усилия на българските огнеборци са насочени към овладяване на огнената стихия на западния фронт. Испанските самолети ще останат у нас до неделя.

Николай Николов определи пожара в планината Славянка като "изключително коварен" и труден за овладяване, заради трудния терен и все още съществуващата опасност от взривяване на мини от двете страни на границата:
"На две била е в момента. Колегите предприемат голяма операция, чрез която се опитват на двете била да качат вода. Ако успеят да го направят това днес или утре, мисля, че шансовете ни ще са доста по-добри".

"Вчера отново нашия оперативен център беше в контакт с оперативния център на гръцките пожарникари. Колегите от Гърция ни уверяват, че ще предприемат необходимите мерки. Не мога да кажа какви ще бъдат точно. Разбираме, че като начало ще бъдат с летателна техника", отговори Николов на въпрос адекватни ли са действията на гръцките власти за недопускане огънят да прехвърля границата с България, каквито съмнения изразиха нашите огнеборци.

Пожар унищожи голяма площ сухи треви и стари лозя северно от Плевен. Четири екипа пожарникари гасиха пламъците към полунощ. Няма пострадали хора.

Изгасен е пожарът в село Джулюница, Великорътнорска област, както и пожарът в землището на граничните села Църварица и Илия, Кюстенидлока област, пише БНР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.