• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Корнелия Нинова: Ние искаме войната да спре

Корнелия Нинова: Ние искаме войната да спре

/КРОСС/ "Споразумението за правителството е добро, стига да започне да се изпълнява", каза Корнелия Нинова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тя сподели, че според нея е нелепо съдържанието на клипа на министър Атанасов, споделен в социалните медии. Тя добави още: "Аз съм откровен човек. Грозно е и не искам да анализирам състоянието на колегите.".

По въпроса за обявяването на Н.Пр. Елеонора Митрофанова за персона нон-грата Корнелия Нинова каза, че това е последна и крайна стъпка, която означава скъсване на дипломатическите отношения. "Ние не го приехме и веднага излязохме със становище, след като го чухме от министър Василев. Смятаме, че не бива да се пристъпва към тази крайна стъпка". 

На въпрос за износа на оръжия и патрони за Украйна и Русия министър Нинова заяви, че България не изнася такива стоки от 2015 година, спазвайки Минските споразумения и за двете страни. "И така ще остане. Нашата позиция е категорична. България не трябва да се включва в този конфликт, в тази война. (...) За нас мирът е най-висшата ценност, защото понякога ни обвиняват, ама това е ценностен избор. Мирът е най-висшата ценност. Ние искаме войната да спре и няма как да спре, като постоянно я захранваш с оръжия и даваш средството за убиване. (...) Давайки оръжие, ти даваш способа да продължи тази война. И затова ние сме категорични. Предстои да се вземе решение в НС. Знам, че ГЕРБ и ДБ са внесли такива предложения". Ако се вземе такова решение Корнелия Нинова е готова да даде оставка, ако НС реши да се изпраща оръжие и боеприпаси за Украйна. 

"На срещите ни с еврокомисаря по разширяването и с госпожа Фон Дер Лайен съм заявила нашата позиция. Тя също е много последователна и ясна. Не можем да дадем път за преговори за присъединяване на РСМ, докато не се изпълнява двустранния договор с България, докато не се отчете историческата истина, докато не спре езикът на омразата и дискриминацията спрямо българите там.", заяви Корнелия Нинова. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма как да съм фен на Нинова, поради доста птичини, но позицията и е точната.

10.04.2022 15:00:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.