• 08 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8051
  •  GBP / BGN 2.3171
  •  CHF / BGN 2.0140
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Румен Радев: Ако без институции нищо не е дълготрайно, то без хора нищо не е възможно

Румен Радев: Ако без институции нищо не е дълготрайно, то без хора нищо не е възможно

/КРОСС/ „Във времена на задълбочаваща се политическа криза, на вътрешни и външни изпитания, повече от всякога е необходимо да си припомняме волята и всеотдайността на поколения наши предци, посветили силите си на изграждането и утвърждаването на българската държава и нейните институции". Това заяви президентът Румен Радев в приветствие до българските министерства, които днес отбелязват 145 години от създаването си.

Първото правителство на Княжество България с министър-председател Тодор Бурмов е назначено с Указ № 1 на княз Александър I Батенберг от 5 юли 1879 г. В приветствието си държавният глава отбелязва, че пред това правителство „тогавашната епоха поставя внушителни исторически задачи - да положи основите на съвременната ни държавност, да създаде предпоставки за единството и бързия напредък на българския народ, да извоюва авторитета на младата ни държава на международната сцена". На същата дата са учредени първите шест български министерства - на външните работи и изповеданията, на правосъдието, на вътрешните работи, на народното просвещение, на финансите и на войната.

„Вече близо век и половина те изпълняват своята важна мисия да утвърждават независимата българска държава, да отстояват интересите на гражданите и достойното място на България в Европа и света", посочва президентът.

„Днешният ден ни напомня, че ако без институции нищо не е дълготрайно и устойчиво, то без хора нищо не е възможно и постижимо", заявява още държавният глава като поздравява всички служители на българските министерства, които днес отбелязват своя празник, изказвайки признателност за техните всеотдайност и професионализъм.

Източник:БГНЕС

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена --- https://bitly.cx/arctik

05.07.2024 11:34:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.