• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Борисов: Не виждам как на фона на червеното, се виждат червените линии

Борисов: Не виждам как на фона на червеното, се виждат червените линии

/КРОСС/ „Повод за брифинга днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на пост на премиера Кирил Петков в социалните мрежи.

„Цитат: „Къде сме ние. В момента България оказва помощ на над 90 хиляди украински жени и деца, които са принудени да напуснат домовете и близките си заради руския агресор". Как му отговаря министъра на туризма (както той го нарича „моят министър”)? "Три месеца хуманност към украинците стигат. След 31 май държавната подкрепа към бежанците трябва да приключи. След това тези хора трябва да излязат на пазара на труда и да плащат квартира”, коментира още лидерът на ГЕРБ. И допълни: „Идва туристически сезон и къде и как ще отидат тези хора на квартира – никой не го интересува. Не е интересно. В същото време Петков казва, че България помага на Украйна с хуманитарна помощ”.

По думите на експремиера от 3-4 дни министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се е „въртял като сираче из парламента”. „Той отговаря на премиера: ”Да, важно е по време на война да има жилетки. Но хора, нека да бъдем сериозни”. Тоест той смята, че премиерът ни не е сериозен. „Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си обречен. По този начин, от ваша гледна точка, вие искате да умрем защитени”. Това го казва вторият човек в Украйна”, подчерта Борисов.

Според лидера на ГЕРБ всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Киев, са насочени директно към Петков.

„Депутатите се занимаваха днес с всичко друго, но не и с належащото и важното за българите и международната общност. Нещо повече – той стоеше в килера, в коридора, в кулоара. И не приеха нашето искане Кулеба да влезе при депутатите да ги убеди”, посочи Борисов.

„Защо днес не влезе в НС нито едно от предложенията? Нито на ГЕРБ, нито на ПП, нито на „Да, България”? Отговори му Христо Иванов. „Няма да приемем поредното натикване под килима на тази тема” и поиска свикването на коалиционен съвет. В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дни ваканция и си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да било цени. Отидоха да почиват със скъпите коли, платени от данъкоплатеца. Седма серия. Чисто нови. Вместо да ходят пеша. За три месеца и джипките не им харесват. Вече станаха на 15 години”, коментира още бившият министър-председател.

„Вие нямате лидер! Нямате човек, който да носи отговорност. Той се гъне зад червени линии - над килима, под килима. Първият, който нарече Путин агресор, когато армията на Русия нахлу в Украйна, бях аз. И няма как да наречеш човек, който напада суверенна държава с танкове, артилерия, ракети, самолети и загиват цивилни. Това е агресия и Путин е агресор. Какво не разбраха те? Защо стоите, защо се унижавате? Нямате ли принципи? Нали нашите партии, тези, които са в синьо, са на евроатлантическите ценности?”, попита лидерът на ГЕРБ.

„Г-жа Нинова е много по-мъж. Неслучайно ме е канила по мъжки да се разбираме. Тя е казала „Няма да се подпиша за оръжие за Украйна, ако ще да ме сменят”, коментира още Борисов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В условията на силна криза се разкриват и става ясно кой, на коя страна от барикадата е. Дори има такива, които са на страната на чужда държава. Говорят от името на народа по важни за него въпроси без да са го питали. Нямат куража да организират референдум, защото ще се окаже, че не са негови представители.

21.04.2022 22:03:02

Анонимен

Първият, който нарече Путин агресор, когато армията на Русия нахлу в Украйна, бях аз. Гледай да не го забравиш, че руската мечка е страшно паметлива. А за сведение на такива като теб, Министерството на външните работи на Русия, нарече легитимна цел транспортираното от НАТО оръжие на територията на Украйна

21.04.2022 21:59:16

Анонимен

По думите на експремиера от 3-4 дни министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се е „въртял като сираче из парламента”. „Той отговаря на премиера: ”Да, важно е по време на война да има жилетки. Но хора, нека да бъдем сериозни”. Тоест той смята, че премиерът ни не е сериозен. „Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си обречен. По този начин, от ваша гледна точка, вие искате да умрем защитени”. Това го казва вторият човек в Украйна”, подчерта Борисов. Малей,как се засрамихме от кулебяката!!! Баце, заминавай да се биеш в Усрайна, за да спасиш мира в света! И да падне правителството, повече премиер няма да станеш-казано е :Веднъж стомна за вода, втори път, на третия път-се счупва. Твойто време мина. Хващай горанката и даниелката митовата и леви-десни-доброволци в незалежната.

21.04.2022 21:50:59

Анонимен

След 31 май държавната подкрепа към бежанците трябва да приключи. След това тези хора трябва да излязат на пазара на труда и да плащат квартира”, коментира още лидерът на ГЕРБ. Защо така ядно бе ,баце? Няма ли за тях,центрове за бежанци? Или укрите са ВИП *бежанци* и задължително трябва да бъдат настанени в хотели, в курорти, в квартири? Ма що ги не прибереш в зайчарника?

21.04.2022 21:32:59

Анонимен

to ne e komentar dolu , to ne e 4udo . ujas .

21.04.2022 18:58:05

Анонимен

Духай дебел педал. Изпрати на Украйна част от откраднатото. Твоето мнение си е твое и не ангажира никого. Ти си вече вмирисан политически труп.

21.04.2022 18:20:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.