• 18 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7558
  •  GBP / BGN 2.3207
  •  CHF / BGN 2.0796
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Какво стои зад посещението на северномакедонския президент у нас

Какво стои зад посещението на северномакедонския президент у нас
Анализ на Иван Георгиев – журналист; Любчо Нешков – журналист

/КРОСС/ Няма нито дипломация, нито отношения, нито реални стъпки и ходове за сближаване не само с България, а и с Европейския съюз от страна на властите в Македония. Има тотално блокиране на преговорните процеси, отказ от изпълнение на преговорната рамка. Това каза журналистът Любчо Нешков в предаването „Тази сутрин" по бТВ.

Вместо това РСМ върви към съюз с Будапеща-Белград-Атина.

Коридор №8 е тотално зачеркнат от македонското правителство. Вместо това парите ще се насочат към изграждане на връзки с Белград.

В управлението се вкарват хора, лоялни на Русия, Беларус и Иран, посочи Нешков.

„В момента ние сме изправени пред много тежък и отговорен въпрос, който трябва да обясним пред нашите съюзници както в НАТО, така и в ЕС, защото рисковете от дестабилизация на региона са реални", смята той.

Журналистът Иван Георгиев посочи, че посещението на македонския президент у нас идва в момент на задълбочаваща се международна изолация, която става все по-дълбока след политическите промени. „Това посещение по-скоро има декларативен характер, както и всички обяснения и срещи с международни дипломати в Скопие. Зад тези заявления, че европейската интеграция на РСМ е приоритет за страната, не стои нищо. Напротив, отвъд това, което наричаме културна дипломация, на втори план има събития, стъпки, решения от страна на официалните власти в Скопие, които показват тъкмо обратното", коментира Георгиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Македонците търсят ход от България, който да използват в антибългарската си реторика. Без антибългарското македонците считат, че ще загубят своята идентичност.

13.09.2024 21:36:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.