• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 31°C

Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

/КРОСС/ Ще бъдем в опозиция и няма да се откажем от реформите.

Това заяви пред БНР Лена Бориславова, депутат от ПГ на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание, и добави:

"Слушаме гласа на нашите избиратели и им обещаваме, че занапред предвидимостта ще е водеща. ... Това, че сега имаме 39 депутати, означава, че избирателите ни искат да ни видят в опозиция в този парламент. Искат да видят, че няма да се почувстват отново предадени и да се чудят защо ни виждат редом до Бойко Борисов. И това е ангажимент, който поемаме към тях. ... С 39 депутати нашите избиратели ни дадоха ясен знак, че виждат нашето място в опозиция, която да противодейства на всякакви опити за отклоняване на България от пътя ѝ и за корупционни практики".

Тя подчерта, че ще работят за връщане на доверието на избирателите си.

Бориславова съобщи, че на 29 и 30 юни ще се проведе Национален съвет на "Продължаваме промяната", на който ще бъдат анализирани резултатите от изборите на 9-и юни:

"Не може да се каже, че носи отговорност само един конкретен човек за решението, което взехме. Просто заради начина, по който ние функционираме и заради енергията и младостта на организацията ни". 

"Взаимодействие с ИТН, ГЕРБ и ДПС, както се очертава да е с третия мандат, няма как да влезем в него. Честно казано не мога да си представя по-отвратителна комбинация. Разбирам защо г-н Борисов е тъжен. От това да те изнудва от една страна Слави Трифонов, а от другата Делян Пеевски, това е най-лошата възможна комбинация, от която нищо хубаво няма да се случи", коментира Лена Бориславова и категорично подчерта, че няма да подкрепят кабинет не само с първия и с втория мандат, но и с третия, който "със сигурност няма да бъде експертен и независим".

По думите ѝ е възможно правителство на ГЕРБ-ДПС-ИТН, "ако се спазарят Борисов, Пеевски и Тошко":

"Няма какво да бягат от тази реалност и да казват, че ако не е с първия, а с третия мандат, то е различно. Няма да е различно".

Според Бориславова броят депутати, които партия "Величие" възнамерява да изключи от парламентарната си група, отговаря на броя на липсващите гласове на ГЕРБ и ДПС за парламентарно мнозинство.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бла-бла-бла. Вие и за опозиция не ставате, защото сте доказано безнравствени. Това че сте млади не оправдава агресивния ви идиотизъм и безпринципност. Народното събрание не е ресурсно училище за хора с особености. Когато можехте да крадете от митницата, НАП-а и да кадрувате в съда и слежбите не само се прегръщахте с Боко и Прасчо, ами направо им позволявахте да ви чукат, ако си плащат. Човек може и да сгреши, ама вие сте злонамерени лъжци. Успяхте дори Конституцията да прецакате. Едно го мислехте, то друго стана. До правителство на ИТН не може и да се стигне, ама защо такова правителство да е по-лошо от евентуално ваше? С какво сте доказали че сте по-добри или че изобщо ставате за нещо? С нищо? При Възраждане и ИТН хипотезата е че може би не стават. Вие от своя страна вече сте доказали че за нищо полезно не ставате. Хайде, друм.

23.06.2024 13:31:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.